(©FK Vojvodina)
(©FK Vojvodina)

Vojvodina uspešno prošla prvu kontrolu: Tandem Zukić - Vukanović ubojit po šampiona Crne Gore

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.24. | 14:16

Novosađani na Zlatiboru savladali Dečić sa 2:0. U 18.00 ih čeka okršaj sa ekipom Noe iz Jermenije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Fudbaleri Vojvodine od 24. juna treniraju na Zlatiboru, a sada su na red došle i pripremne utakmice. Prvi protivnik Novosađana bio je aktuelni šampion crnogorske Prve lige Dečić Tuzi, sa kojim su izabranici Božidara Bandovića lako izašli na kraj upisavši pobedu rezultatom 2:0.

Izabrane vesti

Lale su u ovom susretu pokazale da su dosta fizički superiornije od protivnika i konstantno su visokim presingom na loptu primoravali fudbalere Dečića na greške, koje su ih na kraju skupo koštale. Od starta utakmice je jasna bila taktika Vojvodine da preko brzih krila, ugroze odbranu protivnika. Kaleb Zadi Seri delovao je po levoj strani, dok je 18-godišnji Petar Sukačev bio nešto zapaženiji u prvom poluvremenu i još jednom pokazao da poseduje odličnu tehniku i smirenost na lopti za njegov uzrast.

Trebalo je vremena veznom redu Novosađana da se povežu i pošalju nekoliko upotrebljivih lopti, napadačima, pre svega Aleksi Vukanoviću koji je igrao na poziciji centrafora. Nekoliko polu šansi koje su izdejstvovali Seri i Vukanović u prvom delu, nisu bile dovoljne da Voša na teren prenese, na papiru evidentnu razliku u kvalitetu. Sa druge strane ni Dečić nije imao uspeha u kreiranju opasnijih situacija pred Rosićevim golom. Najzaslužniji za to bio je mladi Luka Drobnjak, koji je pravovremenim intervencijama pokazao zašto se našao među 27 fudbalera koje je Bandović poveo na Zlatibor.

Vojvodina je ipak uspela da dođe do prednosti na isteku prvog dela igre i dosta rasterećenije su otišli na pauzu. Najskorije pojačanje Lala Marko Poletanović je šutirao na povratnu Njegoša Petrovića, ali je vrhovima prstiju golman Dečića Igor Nikić uspeo da sačuva svoj gol. Usledio je korner sa leve strane, upotrebljiv centaršut Serija, pa zatim i dobar potez Zukića koji je dotakao loptu tačno toliko da je prosledi na drugu stativu gde je čekao Vukanović i glavom pogodio za 1:0.

U drugom poluvremenu Vojvodina je stabilizovala vezni red i nastavila sa konstantnim napadima. Ovakva igra je urodila plodom u 55. minutu kada je Vojvodina iz polukontre preko Zukića uspešno iznela loptu, zatim je kapiten Lala po drugi put uposlio Vukanovića koji je šutem po zemlji iskosa, drugi put na meču matirao Nikića.

Zadržala je Voša visok intenzitet igre i nakon što je izmenjena čitava postava u 60. minutu, ali su konkretnije šanse izostale. Nekoliko sprinteva Normana Kembela, elegantnih poteza Miloša Popovića, bili su jedno vredno pomena u Vošinoj igri u poslednjih 30 minuta. Ruku na srce, ni na drugoj strani nije bilo turbulencija ispred gola Gočmanca, koji je na poluvremenu zamenio Rosića.

Na kraju, zadovoljan je bio trener Bandović, ali je napomenuo da ima prostora za napredak u igri novosadske ekipe.

„Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, podelili smo minutažu, jedna ekipa je odigrala 60, druga 30 minuta. Iza nas je naporna nedelja, teške su noge, bilo je dobrih stvari, ali i onih koje želimo da unapredimo. Zadovoljan sam svim igračima, atmosfera je i dalje odlična, iako radimo punom parom. Tokom šestonedeljnog ciklusa priprema sigurno da će neki od njih imati krize, ali cilj je da budemo potpuno spremni za početak sezone i tu prvu utakmicu. U popodnevnim satima nas čeka još jedan rival, sigurno i teži, ali će biti i lakše za igru, pošto je sada bilo malo sparno“, rekao je crnogorski strateg.

Vojvodina je uspešno položila prvi test, a sledeća utakmica čeka je već za par časova, kada će se sastati sa ekipom Noe iz Jermenije. Taj meč je na programu od 18.00.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

pripremeFK VojvodinaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara