Ivan Šaponjić u Areni na utakmici košarkaša Partizana (MN Press)
Ivan Šaponjić u Areni na utakmici košarkaša Partizana (MN Press)

Vojvodina sprema zvučno pojačanje: Ivan Šaponjić za jači napad

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 09:06

Zlatni Orlić sa Novog Zelanda vidi šansu da na „Karađorđu“ napravi uzlet, a Novosađani da sa njim dobiju oštrinu u špicu

Nastavlja Vojvodina da juriša na tržištu. Po okončanju sezone deluje da su njeni rukovodioci najaktivniji, o čemu svedoče već dva ozvaničena posla, a uskoro bi mogao da bude sklopljen i treći, pošto su na „Karađorđu“ rešeni sa dovedu - Ivana Šaponjića.

Da su aktivnosti na tom planu odmakle svedoči informacija Mozzart Sporta prema kojoj je član zlatne generacije sa Novog Zelanda (titula prvaka sveta u omladinskoj kategoriji) u pregovorima sa Novosađanima i da vode ka potpisivanju ugovora. Još nije zvanično, mada postoji obostrana želja sa centarfor bude treće pojačanje ekipe Božidara Bandovića posle Rumuna Mihaija Buteana iz Hermenštada i Marka Veličkovića iz lučanske Mladosti.

Izabrane vesti

Doduše, Šaponjića zovu i dva kluba iz inostranstva, ali Vojvodina se poslednjih godina profilisala kao poligon spreman da pruži šansu fudbalerima da ožive karijere. Tako su u Srpskoj Atini proigrali Filip Malbašić, Nikola Čumić, Aleksa Vukanović, Andrija Radulović, Vukan Savićević, Njegoš Petrović

Na njihovim primerima i Ivan Šaponjić vidi šansu posle sezone u kojoj nije mnogo igrao za Umranijespor (svega 784 minuta, po jedan gol i asistencija). Razlog su čak dve povrede ruke, odvajale su ga od terena na duži period i sprečavale da mu učinak bude veći, kao što je i sam očekivao kad je odlazio na pozajmicu u Drugu ligu Turske.

Vojvodina bi mogla da bude velika šansa sa bivšeg centarfora Partizana, kasnije člana Benfike, Atletiko Madrida i Kadisa. Naročito ako se zna da je Ivanu Šaponjću ostala završna godina saradnje sa Slovanom i da klub iz Bratislave, verovatno, ne bi pravio problem da se preseli u Mozzart Bet Superligu.



tagovi

Ivan ŠaponjićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara