Njegoš Petrović i Kejleb Zadi Seri (©Starsport)
Njegoš Petrović i Kejleb Zadi Seri (©Starsport)

Vojvodina silovita u Subotici: Spartak sebi iskopao jamu, Seri se ponovo igrao

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 21:13

Jednosmerna ulica u vojvođanskom derbiju – 4:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Trebalo je da bude derbi, a na Gradskom stadionu u Subotici pojavila se samo jedna ekipa. Za to su zaslužni fudbaleri Spartaka, koji su pritisnuli dugme za samouništenje i pred Vojvodinom se našao auto-put do pobede u vojvođanskom derbiju. Prvo je Luiz Kajke napravio naivan prekršaj u svom kaznenom prostoru, koji je Bamidele pretvorio u gol, da bi zatim još veći udarac domaćinima zadao Vladimir Prijović kada je bez mnogo rezona napravio prekršaj za crveni karton.

Izabrane vesti

Ovo su crveno-beli iskoristili, da se nakon dva vezana loša rezultata, vrate na pobedničku stazu u stilu. Seri je ponovo pokazao da je jedan od najboljih jedan na jedan igrača u ligi, postigavši dva gola a svoj prvenac u dresu Lala upisao je i Dragan Kokanović – 4:0 (2:0).

O nedovoljnoj koncentraciji igrača pred susret u Subotici pričao je Nemanja Krtolica. Od večeras istim problemom će se baviti i Miloš Kruščić, jer se već nakon šest minuta igre, njegova ekipa našla u rezultatskom deficitu zbog nepromišljenjog starta Luiza Pereire Kajkea. Bivši igrač brazilskog Botafoga zakasnio je sa uklizavanjem u svojih 16 metara i srušio Kejleb Zadi Serija. Budući da je najbolji strelac Lala ove sezone, u sredu promašio penal na „Karađorđu“, Jusuf Bamidele je preuzeo odgovornost i postigao gol iz kaznenog udarca.

Baš kao i protiv Železničara u Novom Sadu pre tri kola, crveno-beli su pali nakon postignutog gola. Mogao je Stefan Tomović da donese izjednačenje Golubovima svega par minuta kasnije, ali su dobro reagovali prvo Kolins Sičendže, pa i Matija Gočmanac, koji je po prvi put ove sezone startovao na golu Novosađana. Krtolica se odlučio za 21-godišnjeg čuvara mreže, umesto Dragana Rosića, koji nije bio ni u protokolu za ovaj susret.

Rotirao je dosta trener Lala u startnih 11. Među fudbalerima koji su počeli na terenu našao se i Slobodan Medojević, umesto povređenog Poletanovića. Popularni Meda je poneo i kapitensku traku na Gradskom stadionu. Da domaćini ne kazne prazne minute u igri Vojvodine pobrinuo se Vladimir Prijović, koji je u stilu najboljih MMA boraca startovao nad Kokanovićem u 23. minutu i zaslužio direktan crveni-karton. Nije momak iz Priboja opravdao poverenje koje mu je Kruščić pružio kada ga je po prvi put ove sezone uvrstio u startnu postavu. Sa igračem manje i golom zaostatka Subotičani su se našli u bezizlaznoj situaciji, a so na ranu dodao je Seri još jednim golom, pet minuta pred odlazak na pauzu. Poslednju reč u prvom delu igre imao je mladi Gočmanac, koji je u dva navrata sprečio Luku Bijelovića da upiše prvi pogodak u sezoni.

U nastavku, kompletan tim Spartaka uklopio se u večerašnje sivilo u Subotici. To su Novosađani umeli da kazne. Najpre je Seri nakon što je izvrteo Vitorovića, poslao loptu pod prečku Vulićevog gola, da bi zatim i Kokanović u 73. minutu na asistenciju Đorđevića zaokružio debakl Golubova u Subotici i postavio konačnih 4:0

Voša se sa osvojena tri boda u Subotici popela na sedmo mesto. Sada Lale imaju svega tri boda manje od četvrtoplasiranog Čukaričkog. I tek tako novosadska ekipa koja je do juče disala na škrge, ponovo je udahnula punim plućima. Za to su zaslužni pre svega Subotičani, koji su nakon poraza u Ubu, sada doživeli novi debakl i to pred svojom publikom.

SPARTAK – VOJVODINA 0:4 (0:2)

/Bamidele 6, Seri 39, 59, Kokanović 73/

Subotica

Gradski stadion

Sudija: Dejan Trifković

Crveni karton: Prijović (Spartak)

SPARTAK (3-4-3): Vulić 6 – Prijović 5 , Lukić 5 (od 46. Kolarić 5,5), Vitorović 5 – Babić 6, Mijailović 5,5, Kerkez 6, Kajke 5 ( od 82. Mijić -) – Todoroski 6, Bijelović 6,5 (od 63. Ebuka 5,5), Tomović 6 (od 46. Dunđerski 5,5).

VOJVODINA (4-2-3-1): Gočmanac 7 – Butean 6,5, Korać 6,5, Sičendže 6,5 (od 86. Tanjga -), Baros 6 (od 46. Đorđević 6,5) – Medojević 6 (od 67. Depu 6), Petrović 6,5 – Savićević 6, Kokanović 7 (od 74. Ranđelović -), Seri 8 – Bamidele 7 (od 67. Veličković 6,5)

Igrač utakmice: Kejleb Zadi Seri (Vojvodina) 8.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2pen, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

Napredak - Novi Pazar 2:1 (0:1)

/Bastajić 49, Krstić 90+2 - Antvi 45/

IMT - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Kort 56 - Milson 35, Rodić 65, Silas 90+3/

Spartak - Vojvodina 0:4 (0:2)

/Bamidele 6pen, Seri 39, 59, Kokanović 73/

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

Mozzart Bet SuperligaSpartak SuboticaFK VojvodinaKejleb Zadi SeriJusuf Bamidele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara