Aleksa Vukanović (©MN Press)
Aleksa Vukanović (©MN Press)

Vojvodina ostaje bez napadača: Vukanović pokidao prednji ukršteni ligament kolena

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.08.24. | 08:08

Navalni igrač Lala odsustvovaće sa terena minimum šest meseci.

"Ja ne pamtim da smo imali nekih problema sa povredama za ovih sedam meseci otkako sam tu, da su nam bila tri-četiri igrača van stroja. Mi toga nemamo", ovako je govorio Božidar Bandović pre svega nedelju dana nakon revanš meča sa Ajaksom u Bačkoj Topoli.

Sada se bez ustručavanja može reći da Novosađani imaju problema sa povredama, iako još nije poznat intenzitet iste kod Andrije Radulovića, odnosno Marka Poletanovića, koji su prinudno napustili teren u Mariboru.

Izabrane vesti

Međutim, u Sloveniju su stigle loše vesti da je magnetnom rezonancom utvrđeno da je Aleksa Vukanović pokidao prednje ukrštene ligamente u meču sa Ajaksom na TSC areni. Ovo znači da će 32-godišnji napadač iz Gajdobre propustiti minimum šest meseci fudbala. Veliki udarac za novosadsku ekipu, budući da se Vukanović nalazio u odličnoj formi na startu sezone. Takođe, konkurencija u špicu se znatno skratila kod crveno-belih, uzimajući u obzir da su se u poslednjem periodu na poziciji najisturenijeg igrača najčešće rotirali Vukanović i Mihailo Ivanović.

U Mariboru smo pola sata gledali i Jusufa Bamidelea u špicu, ali se Nigerijac nije najbolje snašao. Kako god, izvesno je da će Bandović morati da traži neka nova rešenja u napadu, jer odsustvom bivšeg igrača Crvene zvezde nastaje velika praznina u navali Lala. Možda uprava Novosađana posegne i za novim pojačanjem, budući da će praktično do februara morati bez Vukanovića.

Piše: Konstantin MLAĐENOVIĆ


tagovi

Aleksa VukanovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara