Vojvodina dovela mladog reprezentativca Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 14:43

Talentovani Leskovčanin Danilo Pejić privukao pažnju Lala

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Na nedavno održanim pripremama na Zlatiboru, FK Vojvodina pokazala je da poseduje zalog za budućnost. Nekolicini mladih igrača iz redova Novosađana predviđa se uspešna karijera, a neki će već u nardenoj sezoni biti ozbiljni konkurenti za prvi tim. Ovde se najpre misli na Miloša Popovića, Luku Drobnjaka, Sinišu Tanjgu, kao i na nešto mlađe fudbalere poput Petra Sukačeva i Stefana Bukinaca. Još jedan momak koji će se u budućnosti naći u ovoj konkurenciji jeste Danilo Pejić.

Izabrane vesti

Rođeni Leskovčanin potpisao je ugovor sa Vojvodinom do leta 2027. godine. Pejić ima 17 godina i u dosadašnjem delu karijere najčešće je nastupao na poziciji štopera. Međutim, pošto je pionirima i kadetima igrao i kao prednji vezni, ponekad i kao levo krilo, ume da odgovori na zadatke sa više pozicija na terenu.

Prve fudbalske korake napravio je 2016. godine u klubu OFK Šampion iz Leskovca, da bi zatim u aprilu 2019. pojačao niški Real. Sa ovim klubom osvajao je RIS 2 ligu i dva puta RIS 1 ligu. Osvojio je i drugo mestro na kadetskom turniru u Bugarskoj, gde je proglašen za najboljeg igrača.

Prošle godine postao je član fudbalske reprezentacije Srbije, starosti do 16 godina. Tamo je pokazao odlične partije u prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore i Bugarske. Pejić se posebno istakao na turnirima u Rusiji, u Volgogradu, i turniru „Miljan Miljanić” koji se ove godine održao tradicionalno u Staroj Pazovi, na kome je mlada reprezentacija Srbije U16 godina osvojila prvo mesto.

Direktor omladinske škole Vojvodine, Duško Grujić istakao je da u Pejiću vidi potencijal za prvi tim Lala.

„Dosta dugo smo ga pratili, ima ogroman potencijal. Prezadovoljni smo što smo uspeli da ga dovedemo, jer se radi o velikom talentu, ali i sjajnom momku, koji je odličan đak i u školi. Naredne sezone igraće Omladinsku ligu Srbije sa Vojvodinom i nadamo se da će kroz to iskustvo stasati za prvi tim. Najbolje se snalazi na pozciji štopera i zadnjeg veznog. Ima odličnu levu nogu, a kada na to dodate njegovu brzinu i mirnoću koju poseduje, shvatite da se radi o velikom talentu”, objasnio je Grujić.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Danilo PejićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara