©FK Vojvodina
©FK Vojvodina

Vojvodina čuva važne karike: Uroš Nikolić i Lazar Carević produžili ugovore

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 17:55

Na Karađorđu ostaju do leta 2026. godine

Čelnici Stare dame ne sede skrštenih ruku u letnjem prelaznom roku. Novosađani su dosad angažovali štopera Đorđa Crnomarkovića, vezistu Asmira Kajevića i napadača Stefana Vukića i realizovali transfer Mirka Topića u Famalikao za 1.000.000 evra, a sada su odlučili da na još tri godine produže ugovore sa pouzdanim karikama iz minule sezone – vezistom Urošem Nikolićem i golmanom Lazarom Carevićem.

Obojica su prošlog leta stigla na "Karađorđe", a Vojvodini su se danas obavezali na vernost do leta 2026. godine. Uroš Nikolić (29), koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, propustio je značajan broj utakmica u protekloj sezoni Mozzart Bet Superlige, jer je zbog povrede pauzirao do septembra. Od tada mu je postepeno dozirana minutaža, ali je već na debiju pokazao ozbiljan kvalitet. Razigravao je ekipu i znao da napravi razliku na terenu u važnim mečevima, što su navijači Stare dame posebno mogli da vide u prolećnom delu sezone. U prošloj sezoni Uroš Nikolić je upisao 28 nastupa i postigao osam golova, uz tri asistencije.

Izabrane vesti

Lazar Carević je tokom cele sezone bio standardan čuvar mreže Novosađana. Pre godinu dana u Srpsku Atinu stigao je iz Barselone B, a u sezoni za nama branio je na 36 utakmica. Pružao je vrlo uverljive partije na golu, u pojednim mečevima briljirao na golu i dokazao da su Lale njegovim dovođenjem napravile odličan posao. Očigledno Vojvodina u momku rođenom 1999. godine vidi ozbiljan zalog za budućnost među stativama, te mu je ponudila produženje saradnje.

Takođe, danas je prvi profesionalni ugovor sa Vojvodinom na dve godine potpisao Uroš Jakovljević, 17-godišnji golman. Reč je o Vošinom omladincu koji će narednu sezonu provesti na pozajmici u Radničkom iz Sremske Mitrovice.



tagovi

Uroš NikolićLazar CarevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara