(©fsv)
(©fsv)

Vojvođani među osam najboljih u Evropi: Iz Pazove na završni turnir Kupa regiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 10:46

U borbi za prolaz pala Zapadna Slovačka

Ako nam u profesionalnom fudbalu baš i ne cvetaju ruže u poslednje vreme, muče se i klubovi i reprezentacija, jedna dobra vest stiže iz – amaterskog.

Reprezentacija Vojvodine plasirala se na završni turnira Kupa regiona ili Evropskog prvenstva regiona, takmičenja koje se igra pod plaštom UEFA još od 1996. godine.

Izabrane vesti

Vojvodina je bila domaćin ove kvalifikacione grupe, igralo se na terenima Kuće fudbala u Staroj Pazovi. I naš predstavnik je  pobedio sva tri protivnika: najpre je pala Makedonija (2:0), pa Južni Vels (3:2) i na kraju selekcija Zapadne Slovačke (2:0). Trijumf vredan prolaska na finalni turnir doneli su štoper i kapiten Vlado Topić, inače igrač Radničkog iz Zrenjanina, koji je glavom posle kornera pogodio mrežu i Dejan Mitrović, igrač Mladosti iz Bačkog Jarka.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine Miodrag Cvijić je oduševljen uspehom reprezentacije:

“Ovo je veliki uspeh i za pokrajinski i za srpski fudbal, pokazali smo da smo najbolji i u zemlji i šire. Zasluženo idemo na EP. Ovih osam dana odigrali smo tri utakmice na zavidnom nivou. Mnogo nam sve ovo znači, podstrek je svima, kako nama u Savezu, tako i igračima, klubovima. Pokazali smo da se u Vojvodini i Srbiji igra dobar fudbal, idemo na EP da pokažemo ko smo i šta smo”, poručio je Cvijić.

Gensek je morao da naglasi fantastičnu atmosferu u timu.

Napravljena je sjajna grupa igrača, momaka, nismo ni gledali ko igra u kojem rangu takmičenja. Od prvog do poslednjeg dana nismo imali nijedan eksces, nijednu ružnu reč. Svi su dali maksimum, nisu se štedeli i iz te sjajne atmosfere i organizacije je došao rezultat”, istakao je Cvijić.

Na završnom turniru koji će se igrati sledećeg leta nastupiće osam reprezentacija, a za sada su poznata četiri učesnika: pored Vojvodine, igraće još predstavnici Poljske, Češke i Finske. Domaćin će biti određen kada se bude znalo svih osam učesnika.

Aktuelni šampion je reprezentacija Galicije, koja je u finalu prošle godine pobedila – Beograd.

Najuspešnije nacije u ovom takmičenju su Italija i Španija, čiji su predstavnici po tri puta odnosili trofej.


tagovi

fs vojvodineFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara