""
""

Vodič: kako da nadmudrite taktiku protivnika u FM 2017

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.16. | 10:48

Protivnički AMC vam zadaje muke? Donosimo rešenje za četiri najčešće korišćene taktike

Da biste beležili dobre rezultate u Football Manageru, potrebna vam je pre svega dobra taktika. Deo postavljanja vaše taktike i ekipe pred utakmicu određuje i kako igra vaš protivnik. Bez brige, pomoći ćemo vam oko toga. Ovde je nekoliko saveta za neke od najčešće korišćenih formacija i kako igrati protiv njih.

Izabrane vesti

4-3-3

Ako se igra kako treba, ova taktika ima vrlo malo rupa i mana. Međutim, zbog ofanzivnih bekova bilo bi pametno koristiti brza krila koja će tim bekovima praviti probleme prilikom vraćanja u odbranu. Možete i postaviti više svojih igrača na sredini terena, klasičnu 4-4-2 ili dijamant formaciju. To bi trebalo da vam donese posed lopte i kontrolu na sredini, što naravno zavisi od sposobnosti vaših centralnih veznih igrača. Dijamant formacija je ipak malo ofanzivnija ako želite da napadnete protivnika koji igra 4-3-3. To vam doduše može praviti probleme u odbrani jer su vaši bekovi previše izloženi njihovim krilima. Povučenija zadnja linija i „exploit the flanks“ često donosi dobre rezultate.

4-4-2

Verovatno najčešće korišćena od strane kompjutera, može vas lako ubiti ako protivnik ima dominantne igrače na sredini. Njene slabosti su jasne. Stavite zadnjeg veznog koji će seći vezu sredine i napada, kao i igrača u „box to box“ ulogu, da markira njihovog playmakera. Ponekad se isplati staviti AMC protiv 4-4-2 jer će imati dosta prostora u nedostatku njihovih zadnjih veznih. Od instrukcija ako igrate s ofanzivnim veznim najbolje vam je igrati široko i „exploit the middle“, gde bi on trebalo da predstavlja vašu najveću opasnost u napadu.

Pogledajte kako da rešite utakmicu protiv 4-2-3-1 i 3-5-2 formacije klikom na link ovde


tagovi

gejming

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara