Vlašić: Ne bih voleo Srbiju u grupi na EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.12.19. | 10:31

U prvom planu bi bile neke druge stvari, a ne sport, kaže hrvatski fudbaler

Biće Evropsko prvenstvo u junu centralni fudbalski događaj naredne godine, ali je veliko pitanje da li će na njemu biti Srbije. Orlovi nisu prošli kroz kvalifikacije, poslednja šansa im je baraž Lige nacija u martu, u koji ne ulaze kao favoriti.

Pobednik tog baraža igraće na Evropskom prvenstvu u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom, a Nikola Vlašić, reprezentativac Hrvatske i igrač CSKA iz Moskve, nada se da to neće biti Srbija.

Izabrane vesti

Razlog nije što se plaši snage Tumbakovićevog tima već sve ono što bi okruživalo taj meč.
Sve četiri ekipe (u baražu) su jake, to je sigurno. Ne bih voleo da to bude Srbija, isključivo zbog toga što bi u tom slučaju u prvom planu bile neke druge stvari, a ne sport. Možda bi bilo najbolje da dobijemo domaćine, Škote, oni obožavaju fudbal, bila bi sjajna atmosfera na stadionu“, rekao je Vlašić za 24 sata.

On je dodao i da se Vatreni ne plaše nijednog rivala u grupi, pa ni Engleske.
Mi smo svetski vicešampioni i sa tim gardom moramo da dođemo na EP. Nikoga se ne bojimo, dobro znamo svoje kvalitete, ali nismo bahati da unapred najavljujemo da smo favoriti i da ćemo otići do kraja. Engleze smo već pobeđivali na Vembliju, pobedili smo ih i na Svetskom prvenstvu u vrlo važnom polufinalnom duelu, tako da nemamo čega da se plašimo“, podvukao je Nikola Vlašić, brat čuvene hrvatske atletičarke Blanke Vlašić, skakačice u vis.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara