Slavlje Juventusovih fudbalera (©Reuters)
Slavlje Juventusovih fudbalera (©Reuters)

Vlahović se radovao, Gati pogodio - Juventus pobedio! Zbog suza Ščensnog strepeo ceo stadion

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 22:59

Poljski golman pre poluvremena morao da napusti igru zbog nedostatka daha, Matija Perin sa dve majstorije sačuvao Dami pobedu

Juventus je napravio prvi korak ka polufinalu Lige Evrope, ali će naredne sedmice na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu braniti minimalan trijumf nad Sportingom.

Biće presrećni svi u Torinu što je Dama uopšte uspela da dobije i sa tih 1:0, jer su gosti na kraju umalo stigli do remija koji bi drastično zakomplikovao posao za sedam dana. Da nije bilo spektakularnog Matije Perina koji je u dubokoj nadoknadi uspeo da sačuva mrežu netaknutom sa dve majstorske intervencije u razmaku od nekoliko sekundi prvo "skinuo" gol Pedru Gonsalvesu, a onda i odbitak Ektora Beljerina čime je rezultat ostao nepromenjen.

Izabrane vesti

Razlog zašto je rezervni čuvar mreže večeras dobio priliku da se proslavi i sačuva obraz Staroj dami i te kako može da zabrine ne samo ljude u klubu, već i celom fudbalu. Naime, nekoliko trenutaka pre kraja prvog poluvremena Vojćeh Ščensni se uhvatio za grudi i požalio na nedostatak daha. Ta situacija maksimalno je alarmirala kompletan medicinski tim Juventusa koji je odjurio da pomogne svom čuvaru mreže i pomogne mu da napusti teren. Odmah je postalo jasno da je situacija dramatična i da stanje poljskog golmana nije naivno, zbog čega se digao ceo fudbalski svet na noge.

Trajala je neko vreme neizvesnost oko Ščensnovog stanja, a onda se Juventus oglasio kratkom porukom na društvenim mrežama još tokom utakmice i poručio da je sa prvim čuvarom mreže sve u redu. Na radost svih u klubu, ali i objektivne fudbalske javnosti...

Ne može se reći ni da je Juventus bio bolji takmac večeras, ni da je baš zaslužio pobedu. Odnosno, Sporting definitivno nije trebalo da izgubi, bar po svemu prikazanom na terenu nekadašnjeg neprikosnovenog vladara italijanskog fudbala. Juventus je dugo strepeo, Sporting češće napadao i bio na protivničkom delu terena, ali se na kraju domaćin ipak radovao.

Sve je počelo iz kornera sa desne strane, posle kratke kombinacije Anhel di Marija je poslao dubinsku loptu na drugu stativu, a Dušan Vlahović je glavom umalo zatresao mrežu iako je pokušaj došao iz jako teške pozicije. Sebastijan Koates je uspeo da spreči Srbina da se proslavi, ali je odbitak spremno dočekao Federiko Gati i zakucao loptu u mrežu za 1:0 u 73. minutu! Gol možete pogledati OVDE.

Juventus mora i može mnogo bolje, ako želi u polufinale. Ovo večeras nije bilo (dovoljno) dobro uprkos pobedi, jer čak pet udaraca u okvir imali su gosti, plus pokušaj Hidemase Morite glavom u 89. minutu koji je prošao kraj desne stative, igrači Maksa Alegrija su samo dva puta pucali u gol, a za očekivati je da će Portugalci u revanšu krenuti na sve ili ništa.

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Fajenord - Roma 1:0 (1:0)

/Vifer 53/

Mančester junajted – Sevilja 2:2 (2:0)

/Zabicer 14, 21 – Malasija 85 ag, Megvajer 90+2 ag/

Leverkuzen – Union Sen Žiloaz 1:1 (1:1)

/Virc 82 – Bonafaci 51/

Juventus – Sporting 1:0 (0:0)

/Gati 73/



tagovi

Federiko GatiLiga EvropeSporting LisabonJuventusDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara