Foto: (Star Sport)
Foto: (Star Sport)

Vlahović posle Rusije: Sanjao sam ovo kao mali

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 23:08

Perfektna partija srpskih špiceva

Srbija je na Stadionu Rajko Mitić odigrala perfektnu utakmicu protiv Rusije. Počela je meč sa dva špica, okončala ga sa trojicom klasičnih napadača i šest lopti u mreži rivala. Luka Jović ušao je u golgetersku seriju, a rezervista Dušan Vlahović je utakmicu kojom je izboren opstanak u B divizije Lige nacija (uz veliku pomoć Mađarske) iskoristio za prvenac u dresu državnog tima.

Jedinstven osеćaj, sanjao sam ovo kao mali. Pobedili smo, odigrali dobro, i pokazali karakter posle jedne izuzetno važne utakmice u kojoj nismo pobedili“, rekao je nekadašnji igrač Partizana.

Izabrane vesti

Kada je sredinom prvog dela postalo jasno da Nemanja Radonjić neće moći da nastavi meč, delovalo je da je logično rešenje Mijat Gačinović, ali je selektor Tumbaković rešio da u igru gurne napadača Fjorentine,

Uvek sam spreman da igram, kao starter ili sa klupe. Uvek ću dati maksimum. Hvala selektoru na prilici koju mi je ukazao“, zaključio je Vlahović.

Osim prvenca 20-godišnjaka iz Serije A, i te kako raduje činjenica da je Luka Jović spojio dve utakmice na kojima je tresao mrežu rivala. Protiv Škotske je na asistenciju Filipa Mladenovića izborio produžetke, a posle večerašnje partije bio bi red da časti levog beka za dve divne lopte koje mu je nacrtao na trepavicu. Ne treba zaboraviti ni odličan udarac Jovića pre Vlahovićevog prvenca.

Jako bitna utakmica na psihološkom planu i dokaz da možemo da igramo protiv jakih selekcija kakva je Rusija koja je u ozbiljnom usponu poslednjih godina. Nadam se da ću biti predvodnik nove generacije u reprezentativnom fudbalu, ali najbitniji su timski rezultati. Nadam se da ćemo obezbediti sledeće veliko takmičenje“, rekao je Jović neposredno posle utakmice.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDušan VlahovićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara