Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahović i Juventus bez dogovora: Srbin traži platu kao Lautaro

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 16:03

Argentinac ima u Interu 10.000.000 evra godišnje

Nova runda pregovora između Dušana Vlahovića, odnosno njegovih zastupnika i čelnika Juventusa oko novog ugovora je ponovo udarila u zid i strane su se rastale bez dogovora.

Prema sadašnjem ugovoru, Vlahović će ove sezone zaraditi 7.000.000 evra, a plata će mu skočiti na 12.000.000 u sezoni 2025/26, koja mu je ujedno poslednja, piše Korijere delo Sport. I želja čelnika torinskih crno-belih je da rastegnu ugovor na još koju godinu više, ali da se niveliše plata, da srpski napadač godišnje zarađuje manje. A, do takvog dogovora neće tako lako doći.

Izabrane vesti

Kako piše italijanski list, ponuda Juventusa je ugovor do 2028. godine, tokom kojeg će Vlahović zarađivati 8.000.000 evra po godini. Ipak, to nije suma koja zadovoljava aspiracije srpskog reprezentativca.

Njegova želja je, tvrde Italijani, da ima ista primanja kao Lautaro Martinez u Interu, kojem godišnje legne na račun 10.000.000 evra, a ima ugovor do leta 2028. godine.

Vlahovićeg agent Darko Ristić je, navodno, dva puta leteo u Torino tokom ovog meseca na razgovore sa čelnicima Juventusa, ali do pomaka nije došlo.

Kako tvrdi rimski list, ukoliko do konačnog dogovora ne dođe, moglo bi da se desi da Juventus na leto stavi Vlahovića na transfer listu, jer mora po svaku cenu ili da smanji ili da se oslobodi njegove plate. Da bi klub izbegao kapitalne gubitke moraće u junu da ima zaradu od 50.000.000 evra, a onda bi mogao da se okrene dovođenju novog napadača. Navodno, prvi pik je Džošua Zirkze iz Bolonje.

Dušan Vlahović je ove sezone odigrao 27 utakmica za Juventus na dva fronta i postigao 15 golova uz tri asistencije. Zbog povrede leđa preskočio je aktuelne obaveze u reprezentaciji Srbije.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara