Vladan Milojević (MN Press)
Vladan Milojević (MN Press)

Vladan Milojević se otvorio: Ja, aranđelovački bunkeraš, hoću Galaktikose u Beogradu

Vreme čitanja: 5min | čet. 29.08.24. | 00:33

„Ovo je veliki uspeh, verovatno će se i ovo nipodaštavati. Slobodno napišite „Miloje, bunker“, prošli smo na sreću, meni to ne smeta“, kaže strateg crveno-belih

Vladan Milojević je ponovo uspeo. Treći put je sa Crvenom zvezdom izborio plasman u Ligu šampiona, iako su njegov tim, nakon bledog izdanja u Bodeu, mnogi unapred eliminisali pred beogradski revanš.

Ipak, ovaj tim srpskog šampiona je pokazao da i te kako ume ili bolje reći mora da igra ofanzivan fudbal, jer ima takve karakteristike. Crveno-beli su od početka napali protivnika i potom došli do rezultata koji ih je odveo u premijerno izdanje novog formata Lige šampiona.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u svim segmentima igre nadigrala norveškog šampiona i na impresivan način obezbedila plasman u elitno takmičenje.

„Lepo je plasirati se po četvrti put, a treći kroz kvalifikacije, u Ligu šampiona. Odradili smo fenomenalan posao, odigrali smo protiv odlične ekipe. Kad smo ih izvukli nije mi bilo svejedno, jer su fenomenalna ekipa. Ovde kod nas je napravljeno kao da smo imali sreće, ali ne bih se vraćao na to. Moramo svi da shvatimo da nema lakih protivnika, odlična su ekipa, od koje smo mnogo očekivali. Odigrali smo prvi meč onako kako smo morali da bismo došli do rezultata, ali opet je bilo kritičara. Igrali smo na veštačkom terenu, sa drugačijim dimenzijama, mi nismo adaptirani na taj fudbal. Bode je igrao 22 utakmice u prvenstvu, u najboljem je piku i momentu. Oni ne mogu da odigraju loše, a mi smo bili nepoznanica. Veliki broj igrača koji dolaze iz povrede, nisu imali dovoljno utakmica. Momcima svaka čast. Neki nisu igrali ovako značajnu utakmicu. Ovo je veliki uspeh, verovatno će se i ovo nipodaštavati. Slobodno napišite „Miloje, bunker“, „aranđelovački bunkeraš", prošli smo na sreću... Meni to ne smeta. Crvena zvezda i srpski fudbal prolaze kroz medijsko blato, nismo nijedan bod osvojili... Igramo u novom formatu Lige šampiona, čestitam igračima, navijačima, svim zvezdašima. Možda mi je ovaj prolaz i najdraži jer smo prošli na veliki hrišćanski praznik Veliku gospojinu“, rekao je Milojević.

Emocije su navirale sa svih strana nakon meča. Šta je bila glavna pomisao?

„Iskreno, pomislio sam na moj klub i šta nam se dešava. Konstantno smo osporavani, državni klub, dražava nam daje, predsednik nam daje. Ali na kraju, samo smo mi ti koji vade kestenje iz vatre. Partizan, koji sada prolazi kroz određene probleme, i Crvena zvezda su nas doveli do ovde da imamo četiri ili pet timova u Evropi. Znali smo i da nismo prošli da bismo imali grupnu fazu, ali Liga šampiona je posebna. Igrači su patili, imamo fantastičan stručni štab, po ceo dan sam na stadionu. Ovo je velika satisfakcija. Crvena zvezda je brend, ovde ima dušebrižnika i licemera koliko hoćete. Mržnja vam je kao otrov kada popijete i čekate da neko drugi umre. Mi ćemo predstavljati Srbiju, Beograd, ove ljude, u teškim vremenima. To su moje emocije, mnogo volim ovaj klub, što se mene tiče ja mogu sutra da odem. Kada budem otišao, oni znaju da ću sutra da dođem ako me pozovu. Možda još nismo svesni, ali bićemo uskoro šta smo postigli“.

Da li postoji neka želja na žrebu? Zakazan je za sutra od 18 časova.

„Rekao sam i pre meča, voleo bih da dovedemo Galaktikose ovde u Beograd. I samo hrabro, biće zanimljivo“.

 Potom je ponovio da smatra da je ovo bio jedini način da se prođe dalje.

„Morate da shvatite da je ovde ulog prolaz. Niko te ne pita šta si radio, već samo da prođeš. Fudbal je jedini sport u kom se rezultat povezuje sa dobrom igrom. Jedinu stvar koju smo morali da odigramo u ovom dvomeču jeste da im razmontiramo ono što oni žele da igraju. I ovu današnju igru, hteli smo da pritiskamo njihovu zadnju liniju, da im ne damo da izađu iz zone konfora. Na kraju je došlo do umora“.

Deluje da ovaj tim ima dosta prostora da se unapredi.

„Mislim da imamo još puno prostora da napredujemo. Sigurno će biti odlazaka i dolazaka. Teško je igrati protiv ekipe koja ima svoj sistem od 2017. godine i samo dovodi igrače. Mi u ovom trenutku tako funkcionišemo, nadamo se da će biti bolje, ali sledi pauza, imamo dosta reprezentativaca. Mi smo protiv Bodea imali samo jednog igrača koji je prošao kompletne pripreme. U prvenstvu smo igrali utakmice kao da su pripreme, još smo se upoznavali. Sve u svemu, završilo se najbolje po klub, veliki uspeh za srpski fudbal. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. Mi smo autsajderi, želimo da budemo oni najbolji i najlepši autsajderi. To je „krem dela krem“, igranje za reprezentaciju i Liga šampiona. Novi format, dosta utakmica, zanimljivo, a mi na najbolji način da predstavljamo klub i našu zemlju“.

Naser Điga je oduševio čitavu Marakanu.

„To je kao pitanje koje dete najviše voliš. Mišljenja sam da ekipa uvek izbaci pojedinca, to je srce fudbala“.

Šta očekujete u finišu prelaznom roku?

„Nismo još pričali o tome. Trener sam i fokusiran sam na svoj tim. Ne znači da će biti odlazaka i dolazaka, tržište je živo, stvari se menjaju, ali u ovom trenutku još nismo pričali o tome“.

Korejac Seol je još u procesu adaptacije, ne samo na klub, već i na takmičarski fudbal.

„Seol tri meseca nije igrao. On je odličan igrač, koristi obe noge, fantastične predispozicije. Od njega očekujemo još mnogo, on nije u ritmu i takmičarskoj formi. Privilegija je što može da igra na obe strane“.

Šta je lakše: Obezbediti plasman u Ligu šampiona na ovaj način ili od starta kvalifikacija?

„Svakako je lakše ovo, znamo koliko Liga šampiona na kraju znači i za finansije. Klub živi od novca od UEFA. Ja sam bio ovde i trener u omladinskoj školi, znam kako je bilo tamo iza juga. Imaćemo jedan medikoblok, fenomenalnu infrastrukturu. Imaćemo grupnu fazu omladinske Lige šampiona, takmičenje sa najboljom decom u Evropi, velika privilegija“.


tagovi

Vladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara