Vladan Kovačević (© rakow.com)
Vladan Kovačević (© rakow.com)

Vladan Kovačević na pragu lisabonskog Sportinga

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 23:46

Srpski golman bi trebalo da pojača portugalskog šampiona

Prošle godine bio je nadomak Benfike, a sada bi mogao da pojača drugog lisabonskog velikana. Portugalski Bola na Rede piše da se Vladan Kovačević visoko kotira na Sportingovoj listi želja.

Informacija pomenutog medija stiže svega nekoliko sati nakon što su se na Lužu oprostili od dugogodišnjeg prvog čuvara mreže Antonija Adana, koji napušta klub po isteku ugovora. A, njega bi tvrdi Bola na Rede, mogao da nasledi 26-godišnji čuvar mreže Rakova. I ne samo da bi mogao, već ako je verovati Luki Bendoniju, saradniku pouzdanog italijanskog insajdera Đanluke di Marcija, Kovačević je zapravo na korak do potpisa sa novim šampionom Primeire.

Izabrane vesti

Od istog ga navodno dele samo lekarski pregledi, a prema saznanjima istog izvora transfer bi trebalo da iznosi oko 7.000.000 evra. Ukoliko se realizuje, bio bi to veliki iskorak u karijeri rođenog u Banja Luci, koji već treću sezonu sa uspehom brani boje Rakova sa kojim je već osvojio po jednu titulu i nacionalni kup, odnosno dva trofeja Superkupa Poljske, a pride je dva puta bio proglašen i za najboljeg golmana tamošnjeg prvenstva.

Ta individualna priznanja privukla su pažnju većih klubova, pa je prošlog leta Benfika pokucala na vrata Rakova, prema Kovačevićevim rečima transfer je praktično bio završen, ali...

"Iskomplikovalo se s agentom, oko menadžerske provizije je bio problem. To sam kasnije saznao, mada sam mogao i da pretpostavim šta je... Igrao sam poslednju utakmicu u sezoni s Pogonom, čekao sam samo da mi jave da krenem... Ali eto, nisam otišao. Bio je posle težak period za mene, kad tako nešto naglo nestane, malo potoneš...", izjavio je Kovačević u podkastu ALESTO pre nešto više od mesec dana.


tagovi

transferiSporting LisabonVladan KovačevićRakovLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara