Detalj sa Stamford Bridža (©Reuters)
Detalj sa Stamford Bridža (©Reuters)

Vlada Velike Britanije naginje ka prodaji Čelsija Arapima za 3.200.000.000 evra zbog – nafte?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 10:08

Čak ni to što je Britanac Niku Kendiju ne daje povlastice da postane novi vlasnik Plavaca zbog novonastale krize u svetu

Navodna ponuda arapskog konzorcijuma Saudi Media Group za kupovinu Čelsija vredna 3.200.000.000 evra zatalasala je duhove na Ostrvu.

Vlada Velike Britanije i dalje proverava tačnost informacije da je grupa arapskih milijardera predvođena Mohamedom Alkereidžijem spremna da izdvoji pomenutu sumu novca. Jer ako zaista jeste, vodeća državna struktura mogla bi da se nađe na slatkim mukama. Naime, kako prenosi britanski Dejli mejl, vlasti u toj zemlji spremne su da pristanu na ulazak novih arapskih biznismena u najviši rang klupskog fudbala jer premijer Boris Džonson želi da iskoristi situaciju kako bi obezbedio dodatne zalihe nafte u jeku novonastale planetarne krize zbog ratnih dešavanuja u Ukrajini.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (4,10) Lil (3,50) Čelsi (2,00)

Dolazak arapskih milijardera u Njukasl polarizovao je tamošnju javnost zbog odnosa arapskih vlasti prema ljudima i kršenja njihovih prava, ali to ovog puta ne bi bio problem jer haotično ekonomsko, finansijsko i pre svega energetsko stanje u svetu posle uvođenja žestokih sankcija Rusiji otvaraju vrata drugim rešenjima. Rešenjima u kojim nema mesta za emocije i patriotsko delovanje.

Šta to znači? Kako je britanski tajkun Nik Kendi jedan od najozbiljnijih kandidata za kupovinu Čelsija, vlasti bi čak spremne da pogledaju na drugu stranu čak i u slučaju bolje ponude – mada se šuška da je njegova prva ponuda oko tri milijarde evra – i okrenu se šeicima iz društveno-političkih razloga. Doduše, navodi se da Saudi Media Group nema političke veze sa Saudijskom Arabijom kao što to imaju vlasnici Njukasla i to bi mogla da bude olakšavajuća okolnost. SMG ima veliku podršku i od vlasnika saudijske telekomunikacione kompanije, šeika Mohameda bin Kalida al Sauda, koji je povezan sa vodećim ljudima Njukasla... Što se tiče Mohameda Alkereidžija, čija SMG godišnje obrće oko 900.000.000 evra, ima svoje konekcije u saudijskim klubovima Al Nasru i Al Hilalu.

Ljudi iz vlasti u Velikoj Britaniji su na raskrsnici. Brzo su shvatili da je uvođenje sankcija Romanu Abramoviču i ukidanje vlasništva nad Čelsijem bio lakši deo posla, a da je rukovođenje klubom mnogo teže nego što se pretpostavljalo. Sada moraju što pre da se reše balasta i Čelsiju pronađu novog rukovodioca, jer klub ubrzano tone...


tagovi

ČelsiRoman AbramovičNik KendiMohamed Alkereidži

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara