Ajzak Opoku Agjemang (©FK Partizan)
Ajzak Opoku Agjemang (©FK Partizan)

Visinom podseća na Sadika, stigao na Ćirkovu preporuku: Ko je Ajzak Opoku Agjemang, novi špic Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 15:17

O napadaču iz Gane govori Milovan Ćirković, njegov trener još iz dana u Gani

Novo lice i mnogo pitanja. Posebno kada je reč o igraču o čijoj se biografiji ne možete mnogo pročitati na internetu, a kao i kod većine fudbalera koji u Srbiju stižu direktno iz Afrike takav je slučaj i sa 22-godišnjim Ajzakom Opoku Agjemangom, novim fudbalerom Partizana.

Još veća misterija s obzirom da je vest o mladom špicu objavljena samo na profilima crno-belih na društvenim mrežama, a ne i na klupskom sajtu. Stoga smo u pomoć pozvali Čačanina Milovana Ćirka Ćirkovića, koji je Ajzaka i trenirao u bivšem klubu Ašanti Goldu, pa uostalom i preporučio crno-belima.

Izabrane vesti

Iskreno, došao je u Srbiju na moju preporuku. Trenirao sam ga u Gani, kod mene je debitovao za prvi tim, a na debiju tri puta je zatresao gol rivala. Na probi, u Partizanu, dao je gol, asistirao, što znači da se pokazao u pravom svetlu”, podvlači Ćirković u izjavi za Mozzart Sport.

19.00: (2,90) Radnik (3,05) Vojvodina (2,60)

Trener koji je radio u Kuvajtu, Omanu, Saudijskoj Arabiji, Mjanmaru, Tanzaniji uveren je da Ajzak Opoku Agjemang može da napravi dobru karijeru u Evropi.

Reč je o dobrom momku, lepo vaspitanom jer ima i onih drugih. Govori engleski jezik, a na terenu je vredan, uporan, ume da dribla, da pakuje golove. Prodoran je, borben… Ukratko, zahvalan je igrač, ne zna da stane kako na utakmicama tako i na treninzima”.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

I još jedan detalj koji bi mogao da zagolica maštu Partizanovih navijača, Agjemang bar stasom, ako ne i veštinama, podseća na doskorašnjeg miljenika crno-bele tribine Umara Sadika.

Kod mene je igrao na poziciji centarfora, ali i na pozicijama levog i desnog krila. Mene je podsećao na Sadika, ima sličnu visinu, oko 190 centimetara, a ukoliko me osećaj ne vara može da prevaziđe Nigerijca”, kaže Milovan Ćirković.

Trebalo bi da zna o čemu priča. Nije mu Agjemang prvi igrač iz fudbalskih egzotičnih destinacija.

Prvo sam boravio u Kuvajtu gde sam sedam godina radio sa mlađim kategorijama. Zatim dva puta u Jordanu sa seniorima, potom u Saudijskoj Arabiji u Al Ahliju sa Milovanom Rajevcem. Onda u reprezentaciji Mjanmara sa Radojkom Avramovićem, pa opet sa Rajevcem na Tajlandu, nakon čega sam napravio pauzu sve do angažmana u Gani. Tačnije, u klubu Ašanti Gold koji igra Premijer ligu Gane”.

A tamo talenta na sve strane. Mada uz opšte poznate limite…

Mogu reći da su svi igrači talentovani, isti slučaj bio je i u Tanzaniji. Tehnički su dobro potkovani, samo bi trebalo poraditi na taktičkom delu”, iskren je Ćirković.


tagovi

Milovan ĆirkovićAjzak Opoku AgjemangFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara