Više sreće nego pameti: Plata kasni, igrači štrajkuju, varnice na sve strane, a i dalje su u igri za titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.07.18. | 09:00

Plus, danas imaju zicer kod kuće...

Zanimljiva je ta Indonezija. Osim što nas katkad podseti na legendarne igrače svetskog fudbala, tu su i problemi sa sponzorima, štrajkovi, sukobi na različitim nivoima...  Primera radi, uoči tekuće sezone bilo je frke sa glavnim sponzorom prvenstva, pa se postavljalo pitanje da li će kasniti početak nove sezone... 

Šta se zapravo zbilo?

Izabrane vesti

Moćna kompanija Traveloka, koja posluje u oblasti elektronske trgovine (avionske karte i hoteli), zastupljena na područjima Indonezije, Malezije, Tajlanda, Filipina, Vijetnama i Singapura, iz nepoznatih razloga prestala je sa sponzorisanjem Lige 1. Ovo je izazvalo frku među tamošnjim glavešinama, ali i klubovima, no funkcioneri takmičenja ugasili su "požar" tvrdnjama da je pun vagon sponzora koji žele da preuzmu mesto Traveloke, što se ispostavilo kao istina, jer je Traveloku nasledila firma Bukalapan koja se bavi onlajn trgovinom. GO-JEK (transport, dostava, finansije) nastavila je da bude sponzor Lige 1 drugu godinu zaredom.

A sada malo o fudbalu... Pre mesec dana tamošnji mediji su mnogo pisali o Srivijaji u negativnom kontekstu. Reč je o klubu - drži ih istoimena aviokompanija - koji u planovima ima borbu za titulu, a kojeg potresaju unutrašnji problemi. Igrači već neko vreme nisu primili platu, što se odrazilo na borbeni duh ekipe. Srivijaja u poslednje vreme igra po principu pobeda-poraz, ne blista u gostima, ali to mnogo ne utiče na tabelu jer ni konkurenti nisu na nivou. Prvoplasirana Barito Putera ima 26, a trećeplasirana Srivijaja samo četiri boda manje. Dakle, šanse za titulu su i dalje postoje, ali Srivijaja je imala više sreće nego pameti...

Daleko od toga da će Srivijaji danas biti lako. U goste joj dolazi Persija iz Džakarte. Gosti su šesti na tabeli, ali ne dajte da vas to zavara, jer na kontu imaju samo bod manje od Srivijaje, što znači da je reč o ekipi koja je tu negde po kvalitetu sa domaćinom. Takođe, Persija spada među bolje goste u ligi sa dve pobede i jednim remijem. Doduše, imaju četiri poraza, ali ni drugi preterano ne blistaju u gostima. Pisali smo već, dvojke retko dolaze u Indoneziji.

Sa druge strane, Srivijaja dosad nije doživela poraz kod kuće, ostvarivši pet pobeda i dva remija. Kada bi se gledala samo statistika, kec na Srivijaju ne bi imao alternativu, jer današnji domaćin nije poražen na svom bunjištu od septembra prošle godine. Skoro godinu dana... E sad, ostaje da vidimo da li će ih unutrašnji sukobi poremetiti ili će i ovde tradicija odraditi svoje. Srivijaja je dobila četiri protekla susreta sa Persijom kod kuće. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 13:30 4792 IDN 1 Sriwijaya - Persija ki 1 1,55
Ukupna kvota1,55

INDONEZIJA - 15. KOLO:

Utorak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara