Gospodin Mesi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.02.20. | 17:56

Argentinac u laganom ritmu postigao het-trik za 26 minuta, dodao četvrti u 88. minutu i vratio Barsu na vrh

Nekako se kroz vazduh pred početak utakmice protiv Eibara provlačio podatak da Mesi nije dao gol na poslednje četiri utakmice. Svi oni koji nisu baš miljenici njegovog lika i dela su sigurno odmah poskočili i rekli da je u krizi, ali ih je on danas demantovao na najbolji mogući način. Gospodski, lagano, kao od šale, Argentinac je za samo 26 minuta igre postigao het-trik, do četvrtog došao pred sam smiraj meča i odveo Barselonu do pobede protiv nemoćnog Eibara - 5:0 (3:0).

Sat koji je sve precizno izmerio kaže da je Mesi imao drugi najduži golgeterski post u čitavoj karijeri. Pre ovog susreta, poslednji put je podigao ruke u znak slavlja protiv Leganjesa pretposlednjeg dana januara, kada je u 89. minutu zatresao mrežu za petardu Barselone. To znači da je do onog prvog, majstorskog pogotka danas, uključujući nadoknade, prošlo ravno 398 minuta.

Izabrane vesti

Meč je između ostalog obeležio i debi Martina Bretvejta, koji je pre samo nekoliko dana prešao u Barselonu iz ekipe Leganjesa. On je na teren ušao u 72. minutu umesto Antoana Grizmana i imao je sasvim dovoljno vremena da pokaže publici na „Kamp Nou“ šta i koliko može. Ipak, do samog kraja nije došao do gola.

Između stativa gola Eibara i danas se nalazio Marko Dmitrović, kojem na dušu ne možemo direktno da pripišemo nijedan pogodak, ali koji je mogao „iz prvog reda“ da posmatra majstorije poznatog Argentinca. Vezivao je Mesi igrače iz poslednje linije odbrane Eibara kao na traci, zaobilazio ih kao čunjeve, pa sam rezultat na semaforu, nakon svega što smo videli na terenu, nije ni bio previše čudan.

Velika većina timova iz Primere oprosti se od bodova i pre nego što krene na „Kamp Nou“. Nije baš bilo ni najrealnije očekivati da bi Eibar, koji nije ni blizu onog tima od nekih prethodnih sezona, mogao ozbiljnije da namuči sastav Kikea Setjena, koji je imao sasvim dovoljno razloga za zadovoljstvo i širok osmeh kada se meč završio.

Jer samo na kratko navijači gostujućeg sastava iz Baskije su na početku poskočili, pošto je lopta završila iza leđa Ter Štegena. Naravno, reč je bila o ofsajd poziciji, nakon koje je sve delovalo kao užasan san za fudbalere koji su danas igrali u zelenim dresovima. Doduše, mogli su da uživaju u pravoj fudbalskoj magiji, ali kada se crta podvuče, sigurno bi se menjali za nešto bolji rezultat.

Igrao se 15. minut kada smo videli prvi delić sjajnog fudbalskog umeća Argentinca. Dobio je loptu Mesi negde na 20 metara od gola i nezadrživo krenuo napred. Zaobišao je prvi „čunj“ kao od šale, a onda su pred njim bili Arbilja i Burgos, koji su ostali zatečeni kuda je lopta uspela da se „izmigolji“ i završi iza njihovih leđa. Šut je samo bila posebna priča.

Meč je potom nastavio da teče u nekom standardnom tonu. Barselona je napadala i faktički se samo postavljalo pitanje sa koliko golova razlike će danas uspeti da savlada inače prilično žilavi Eibar. Pokušavao je Arturo Vidal da dodatno „okrnji“ bedem gostiju, ali kada to nije uspeo on, zna se ko jeste. Lionel Mesi.

Upravo su dva gorepomenuta fudbalera bila u centru pažnje kod drugog pogotka. Dodao je Čileanac loptu Mesiju, a ostalo je bilo jasno. Skoro da je otišao u mrtav ugao Barsin čarobnjak, a onda je usledio udarac po zemlji i „Kamp Nou“ je ponovo mogao da zapeva u njegovo ime. Ali čekao se taj treći gol, za het-trik…

Ispostavilo se da se na njega nije čekalo ni punih 180 sekundi. Ponovo je izuzetno uspavano i razbijeno delovala odbrana Eibara, fudbaleri iz poslednje linije ovog kluba leteli su po terenu kao po klizalištu i na kraju su ostavili Mesija potpuno samog na nekih osam metara od gola. Da li je uopšte i potrebno naglašavati da se to ne radi? Sve u svemu, Argentinac je bez ikakvih problema došao do tog trećeg pogotka i poneo loptu sa sobom na kraju meča.

Drugo poluvreme donelo je nastavak slične priče. Pošto je pobednik već bio uveliko rešen, može se reći da su Barsini fudbaleri do samog kraja igrali „za svoju dušu“, pa smo ponovo imali priliku da vidimo par sasvim lepih poteza. Mogao je Marko Dmitrović da od svojih navijača dobije i po koji aplauz, pošto je sprečio da njegova ekipa sa „Kamp Noua“ ode sa još kojim primljenim golom.

U 76. minutu utakmice Klemen Lengle postigao je još jedan gol, ali je on na kraju poništen zbog ofsajda, da bi samo četiri minuta kasnije Leo Mesi imao priliku da dođe do svog četvrtog pogotka iz slobodnog udarca, ali je srpski golman uspeo još jednom da se istakne i da loptu skrene u korner.

A da li ste zaista mislili da će meč da se završi rezultatom 3:0? Igrao se 88. minut utakmice, Mesi je primio loptu negde na petercu i krenula je igrarija. Marko Dmitrović i njegovi saigrači su samo gledali kako lopta ide među nogama Argentinca, pre nego što je i definitivno završila u mreži.

Samo koji trenutak kasnije - novi gol za Barselonu. Samo što je ovoga puta Mesiju šou "ukrao" Artur, koji je lagano postavio konačan rezultat. Za "petardu" i potpuni debakl Eibara.

PRIMERA - 25. KOLO

Petak
Betis - Majorka 3:3 (2:2)
/Kanales 19, Fekir 35, Hoakin 48 - Kučo 16, Budimir 27, Kubo 70/

Subota
Selta - Leganes 1:0 (0:0)
/Aspas 62/

Barselona - Eibar 5:0 (3:0)
/Mesi 14, 37, 40, 87, Artur 89/
18.30: (1,70) Sosijedad (3,70) Valensija (5,20)
21.00: (6,25) Levante (4,40) Real Madrid (1,50)

Nedelja
12.00: (2,05) Osasuna (3,30) Granada (3,80)
14.00: (3,00) Alaves (2,75) Bilbao (2,75)
16.00: (2,55) Valjadolid (2,95) Espanjol (3,05)
18.30: (2,50) Hetafe (3,05) Sevilja (3,05)
21.00: (1,65) Atletiko Madrid (3,70) Viljareal (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara