Više od igre: Juve VS Inter

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.02.21. | 14:00

Ovog puta u revanšu polufinala Kupa Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus i Inter će se sresti treći put u samo 23 dana da odluče u svojevrsnoj “majstorici” ko je bolji. U prethodna dva meča oba tima su ubeležili po jednu pobedu i večerašnji duel će dati presudu bez prava na žalbu u Kupu Italije, ali će moći da bude oborena u prvenstvu, u trci za skudeto.

Izabrane vesti

Andrea Pirlo je poručio da njegov tim ulazi u ovaj meč kao da je rezultat 0:0, odnosno da Juve neće kalkulisati u igri imajući u vidu prednost akumuliranu u prošlonedeljnom odmeravanju snaga na San Siru (2:1). Antonio Konte nije svario poraz od prošlog utorka. To se videlo naglašavanjem kormilara Intera da ovoga puta neće biti “poklona” za Juve. Aluzija je bila više nego direktna na neobjašnjive greške Ešlija Janga, Danijelea Bastonija i Samira Handanovića koji su omogućili Kristijanu Ronaldu da sa dva gola obezbedi lepu prednost Staroj dami pred revanš meč.

Inter nije pobedio Juventus u Torinu od novembra 2012. godine. Bio je to Stramačonijev Inter sa Kasanom, Militom i Palasijom. Od toga sastava Nerazura u Apijano Đentileu i dalje treniraju samo Handanović i Ranokja. Tada je utakmica završena sa 3:1 za milanski klub, rezultat koji bi kvalifikovao Kontea i njegove izabranike u finale Kupa Italije.

Osim što više od osam godina nije trijumfovao na Alijanc stadionu, Inter od uvođenja novog sistema takmičenja u nacionalnom kupu, pre devet godina, nije nijednom uspeo da se plasira u finale: ovo im je četvrto polufinale.

Juventus je posle četiri uzastopno osvojena Kupa Italije sa Masimilijanom Alegrijem na klupi ostao praznih šaka u poslednje dve edicije najmasovnijeg nacionalnog takmičenja. Pirlo je već osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri, Superkup Italije, i ne želi da ispusti priliku da podigne i drugi pehar u ovoj sezoni.

Treće sučeljavanje dva tima u malo više od tri nedelje će biti obeleženo serijom duela: na golu će biti veterani Đanluiđi Bufon i Handanović, u odbrani će na distanci voditi duel igrači koji su predoodređeni da budu kapiteni Juvea i Intera, Matijs de Liht i Bastoni, na sredini terena će se nadmetati sadašnjost i budućnost italijanskog fudbala Federiko Kjeza i Nikolo Barela, na bokovima će šibati Huan Kvadrado i Ašraf Hakimi, a Ronaldo i Lukaku će nastaviti lični dvoboj za najboljeg strelca na "čizmi".

U poslednja 24 sata iz Kontinase je stiglo par negativnih vesti. Paulo Dibala nije još uvek fit i mora da odloži povratak na teren na još par dana, Artur je dobio temperaturu i neće biti na raspolaganju Pirlu, Alvaro Morata ima problema sa stomakom i pitanje je da li će moći da bude od koristi večeras. Pomenutim fudbalerima treba dodati i Arona Remzija koji je takođe van stroja.

Kormilar Stare dame je odlučio da poveri mladim snagama uloge centralnih bekova, kao i na San Siru, pre sedam dana, Merih Demiral i De Liht će biti bedem ispred iskusnog Bufona. U tim se vraća Rodrigo Bentankur koji je morao da preskoči prvenstveni meč protiv Rome zbog kartona, a u odsustvu Artura i Remzija, Adrijen Rabio je obavezan izbor na sredini terena. Pirlo je lično juče najavio da će Dejan Kuluševski igrati sa Ronaldom u napadu. Istini za volju, trener Bjankonera nije ni imao veliki izbor s obzirom na to da je Dibala i dalje aut, a da Morata ima ozbiljne stomačne probleme.

Takođe, igrači Juvea će morati da budu krajnje oprezni tokom meč jer bi čak devetorica mogla da plate žuti karton suspenzijom za finale Kupa Italije na Olimpiku. Reč je o Ronaldu, Rabiou, De Lihtu, Demiralu, Kjezi, Bentankuri, Aleksi Sandru, Federiku Bernardeskiju i Morati.

Antonio Konte ima sve igrače na raspolaganju osim Aleksisa Sančeza i Artura Vidala, suspendovanih zbog kartona. Imajući u vidu formu dvojice Čileanaca, u ovoj sezoni, to i nije neki veliki hendikep za Nerazure. Glavna novina u timu Intera bi trebalo da bude Kristijan Eriksen, ali ne na mestu Marcela Brozovića već umesto Vidala. Taktička novina Kontea bi mogla da bude igra sa dva pleja i dezorjentacija presinga Bjankonera koji je dobro funkcionisao u prvom polufinalnom okršaju.

Takođe, Jang i Ivan Perišić nisu, eufemistički rečeno, blistali u poslednje vreme. Vrlo je verovatno da će Mateo Darmjan dobiti šansu na levom boku, tim pre što bi trebalo da zaustavi desante Kvadrada, ključnog takitčkog igrača u protivničkom timu.

Za razliku od prošlonedeljenog okršaja, Inter će biti jači za Lukakua i Hakimija koji su, uz Barelu, najbolji akteri Nerazura u ovoj sezoni. Za razliku od Juventusa u kojem će barem sedmorica startera morati da vode računa o kartonima u početnoj postavi gostujećeg tima samo su Brozović, Eriksen i Milan Škrinjar obavezni da vode računa o kartonima kako ne bi preskočili finale.

JUVENTUS 4-4-2: Bufon - Kvadrado, Demiral, De Liht, Danilo - Mekeni, Bentankur, Rabio, Kjeza - Kuluševski, Ronaldo

INTER 3-5-2: Handanović - Šrkinjar, De Fraj, Bastoni - Hakimi, Barela, Brozović, Eriksen, Darmjan - Lukaku, Lautaro Martinez

KUP ITALIJE, POLUFINALE:

Utorak:

20.45: (2,70) Juventus (3,30) Inter (2,60)

Prvi meč 2:1

Sreda:

20.45: (1,92) Atalanta (3,60) Napoli (3,90)

Prvi meč 0:0


Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara