Virc smiren, ne misli o transferu, a biće jedan od najskupljih svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 14:52

U to nema sumnje...

Ono što su prethodnih leta bili Usman Dembele, Kai Haverc, Erling Haland, Džejdon Sančo, Joško Gvardiol ili Džud Belingem, to bi iduće godine u ovo vreme trebalo da bude Florijan Virc (21) - prva sportska vest u Nemačkoj i zvezda prelaznog roka.

Svi prethodno navedeni momci odlazili su iz Bundeslige u Englesku ili Španiju, dok sa Vircom situacija još nije najjasnija i postoji određeni procenat mogućnosti da najtalentovaniji nemački igrač ipak ostane u domovini.

Izabrane vesti

Odavno je poznato da je sjajni dribler ogromna želja Bajerna, postoji dugoročan plan u Minhenu da Musijala i Virc zaigraju zajedno (kao u reprezentaciji), te da se oko njih formira ekipa za velika dela u narednih 10 godina, međutim bez obzira što su ga 'hvatali' kako u slobodno vreme (dok individualno trenira) nosi dres Bajerna, sam se nikada nije konkretno izjasnio da li je zaista navijač najtrofejnijeg nemačkog kluba.

Nakon najbolje sezone u karijeri (18 golova i 20 asistencija) u kojoj je uzeo titulu sa Bajer Leverekuzenom, zanimljivo, za njim ne vlada očekivana pomama, te se kao dve naredne desetinacije najčešće pominju Real Madrid i Bajern.

Ali daleko od toga da je bilo ko makar i opipao puls Bajera. S druge strane, Vircu se očito nikuda ne žuri...

"Nemam dugoročne planove, ništa mi se ne mota po glavi trenutno. Samo sam srećan što se posle pauze vraćam na teren", izjavio je juče za nemačke medije.

Na pitanje o eventualnom transferu Virc odmah "spušta rampu".

"Želim da ostvarim sve ciljeve sa Leverkuzenom. Onda ćemo videti za dalje".

Na pitanje da li Bavarci više nisu broj jedan u Nemačkoj, odnosno da li je Leverkuzen sada favorit za titulu, Florijan je kazao:

"Mislim da se razlika između Bajerna i ostalih ekipa smanjila. Ne krijemo se ni od koga, znamo šta su na ciljevi, ali nećemo ni da budemo arogantni. Znamo ko su nam glavni rivali, među njima je sigurno i Bajern, tako da hoćemo sve da ih pobedimo", zaključio je Virc.

Prva zvezda Bajera procenjena je na 130.000.000 evra i nema sumnje da će, kada dođe momenat za transfer, to biti jedan od najvećih poslova u istoriji fudbala. Vircu ugovor ističe tek 2027. godine...


tagovi

Florijan VircLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara