Virc i Musijala 'zidaju' novu Nemačku pod Kimihovim nadzorom

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 13:56

Holandija prvi ozbiljan ispit za renovirani Manšaft

Ni Holandija ni Nemačka u poslednjoj deceniji ne spadaju u sam krem evropskog i svetskog fudbala (makar ako ćemo rezultatski), međutim njihovo rivalstvo staro više od pola veka (ono fudbalsko; društveno je mnogo, mnogo duže) i dalje budi sećanja i podgreva atmosferu do usijanja pred svaki njihov okršaj.

Dva uspavana giganta susreću se večeras u Amsterdamu u okviru drugog kola Divizije A u Ligi nacija i dobro su našpanovani, sudeći po prvim mečevima, pa i 'nafilovani' samopouzdanjem, imajući u vidu da su postigli po pet komada - Holanđani Bosancima (5:2), a Nemci protiv Mađara (5:0).

Izabrane vesti

U Nemačkoj je vladalo veliko interesovanje za taj duel sa Mađarskom, pošto je to bio prvi meč otkako su se penzionisali veterani Manuel Nojer, Ilkaj Gundogan, Toni Kros i Tomas Miler. Manšaft je sa trakom oko ruke po prvi put poveo novi vođa Jozua Kimih i publika u Diseldorfu zaista je imala priliku da uživa u toj predstavi.

Pre svih, zablistao je mlađani tandem Džamal Musijala - Florijan Virc, potvrdivši da će biti glavna snaga Nemačke u narednih petnaestak godina.

"Kada se takva dva momka nađu jedan pored drugog i tako se dobro razumeju, to je onda apsolutni san", izjavio je oduševljeni Julijan Nagelsman nakon meča.

Musijala je namestio tri gola (od čega jedan Vircu) i još jedan sam postigao. Virc je pored tog pogotka uzvratio asistenciju Musijali... Bilo je pravo uživanje gledati ih, tako da su u drugom planu ostali i Niklas Filkrug i Kai Hverc i srpske gore list - Aleksandar Pavlović, takođe jedan od strelaca.

Domaćin je uputio čak 23 udarca ka golu Mađarske, od čega je osam išlo u okvir. Rival jedva da jednom poluopasno zapretio.

E sad, to je sve samo dobar, čvrst temelj za ono što treba da se gradi. Nova Nemačka ozbiljno mora da 'zida' od večeras. I to oslabljena. Prema poslednjim najavama Niklas Filkrug je definitivno otpao i neće biti na raspolaganju Nagelsmanu usled problema s Ahilovom tetivom. Njegovo mesto verovatno će zauzeti mladi centarfor Dortmunda Maks Bajer.

Treba očekivati da sve ostalo bude posloženo slično kao protiv Mađara: sa Ter Štegenom na golu, sa Šloterbekom i Ta kao centralnom bekovima, s Kimihom na desnom boku, Andrihom u sredini, Vircom i Musijalom kao ofanzivnim vezistima, Havercom i pomenutim Bajerom kao najisturenijima.

Šansu bi usmesto Davida Rauma ovoga puta mogao da dobije Maks Mitelštet, odnosno Aleksandar Pavlović umesto Kristijana Grosa.

Holandski mediji očekuju da za razliku od susreta sa BiH u startnu postavu ulete Donjel Malen i Vaut Veghorst. Odmoriće navodno Zirkze i Gravenberh. Od ranije je poznato da Kuman ne može da računa na Memfisa Depaja i Džeremija Frimponga.

"Očekujem da ćemo imati više prostora da igramo protiv Nemačke. Zato ćemo morati da napravimo neke promene", kazao je Ronald Kuman.

Bez obzira na lošu partiju u sudaru sa Bosnom i Hercegovinom, holandski selektor neće menjati De Lihta.

"Da, imao je jedan loš trenutak. Ali nije drama, ne treba gledati na to s tako puno emocija. Imao je pored te greške dosta dobrih intervencija".

Meč u Amsterdamu počinje u 20.45.



tagovi

Liga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara