Mojze Ken (©acffiorentina)
Mojze Ken (©acffiorentina)

Viola oštri napad fudbalerom koji prošle godine nije dao niti jedan gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 14:33

Mojze Ken na novom početku

Rupu u napadu nastalu odlaskom Andree Belotija (istekla pozajmica) Fjorentina je ekspresno popunila. Klub iz Firence predstavio je ovog utorka Mojzea Kena, prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Italijanski napadač je stigao na Artemio Franki iz Juventusa u transferu vrednom 18.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor vredan 2.5000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Juventus će u cugu dobiti 13.000.000 evra, dok bi ostalih 5.000.000 mogao da inkasira kroz bonuse od kojih su 2.000.0000 lako ostvarivi, dok se ostatak tiče nešto ambicioznijih ciljeva.

Stara dama će na taj način povratiti jedva trećinu novca koji je uložila u njegov povratak na Alijanc stadion budući da ga je, računajući i plaćenu pozajmicu, Evertonu platila 37.000.000 evra pre tri godine.

Međutim, 24-godišnji napadač uloženi novac nikada nije uspeo da opravda. Samo šest meseci nakon njega u klub je stigao Dušan Vlahović u čijoj senci je bio sve vreme te je u drugom mandatu u torinskom klubu na 102 utakmice postigao svega 14 golova. Prehtodna sezona bila je posebno razočaravajuća za bivšeg napadača Pari Sen Žermena budući da na 20 mečeva u svim takmičenjima nijednom nije uspeo da zatrese mrežu.

Ken će se za minute boriti sa Lukasom Beltranom i Embalom Enzolom, koji takođe nisu imali bogzna kakav učinak u prošloj sezoni. Beltran je na 32 utakmice u Seriji A postigao šest golova, a Enzola na 33 meča se tek tri puta upisao u strelce te se na Artemio Frankiju javila potreba da se napad zaoštri. Da li je baš Ken pravo rešenje pokazaće vreme...



tagovi

FjorentinaMojze KenLetnji prelazni rok 2024transferiTransferi uživoJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara