Slavlje fudbalera Napolija (Reuters)
Slavlje fudbalera Napolija (Reuters)

Viola je Napolijeva sedma recka, Vlahovićeva asistencija u senci poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 20:06

Roma rutinski protiv Empolija - 2:0, Pelegrini se vratio golom posle propuštenog derbija Rima i produžetka saradnje sa Vučicom

Na evropskom putu mu ne cvetaju ruže, ali u Seriji A Napoli nastavlja da lupa recke. Optimistično je prvi čovek Fiorentine Roko Komiso uoči duela na Artemio Frankiju rekao da njegov klub ima adute da naudi lideru na tabeli, ali njegove reči nisu potvrđene na travnatom igralištu. Bez obzira što je morao da juri rezultat, Napoli je u Toskani sedmu prvenstvenu pobedu u isto toliko utakmica - 1:2.

Dok Lučano Spaleti nastavlja da juri dostignuće Mauricija Sarija (sezona 2017/18) od osam vezanih pobeda na startu sezone na klupi Napolija, jedno veliko pitanje nastavlja da živi - ko ima snage da stane na put maksimalnom učinku ekipe sa juga Italije? Do kraja meseca to će probati da učine Torino, Roma, Bolonja i Salernitana.

Izabrane vesti

Partenopei je drugi put ove sezone pokazao da ga ne hvata panika kada protivnik povede. Juventus je to učinio u trećem kolu na stadionu Dijego Armando Maradona, pa su ga srušili Politano i Kulibali. Ista sudbina zadesila je Violu. Malo pre isteka pola sata igre, Dušan Vlahović je pobegao čuvaru prilikom kornera, iz prve poslao loptu u sredinu, a odlično je reagovao štoper Lukas Martinez Kvarta. Zamirisalo je na prvo ispuštanje bodova Napolija i na popravljanje užasne tradicije domaćina koja kaže da je Viola na poslednjih 12 mečeva sa Azurima na Frankiju samo jednom slavila.

Međutim, vrhunsku reakciju pred protivničkim golom Martinez Kvarta je poništio, u najmanju ruku, nepromišljenom pred sopstvenim. Najopasniji igrač gostiju Viktor Osimen je ušao u šesnaesterac, a Argentinac ušao telom u telo i poklonio penal rivalu. Lorenco Insinje je drugi put promašio sa bele tačke ove sezone nakon spektakularne intervencije Drongovskog, ali je u nastavku akcije pogodio Irvin Lozano. Kada ekipe napusti Napulj, Meksikanac je najopasniji, a to potvrđuju po dva gola i dve asistencije na gostovanjima.

Ako Martinez Kvarta nosi najveći deo krivice za izjednačujući gol, onda naredni, iz 50. minuta ide na dušu čitave odbrane Viole. Piotr Zijelinski je poslao kvalitetan centaršut, a letargično kretanje defanzivaca rivala iskoristio Amir Rahmani. Kako je do ovog meča Napoli rivalima dozvolio samo dva gola u prvih šest utakmica, nije smeo da dopusti još jednu kapitulaciju odbrane. Najbolji šansu za izjednačenje Fiorentina je imala u 57. minutu preko Nikole Milenkovića, ali je pokušaj srpskog štopera blokiran.

U isto vreme kao Fiorentina i Napoli, igrala je Roma koja je posle poraza u Derbiju dela Kapitale uspela da se vrati na pobednički put. Na Olimpiku je rutinski savladan Empoli - 2:0, a Lorenco Pelegrini se vratio golom posle propuštenog derbija sa Laciom i produžetka saradnje sa Vučicom.

Italijan je načeo ekipu sa stadiona Karlo Kastelani u završnici prvog dela kada ga je loptom poslužio Henrik Mhitarijan, a jermenski reprezentativac je golom s početka drugog dela zapečatio sudbinu gostiju. Koliko su vezisti Rome raspucani ove sezone govori podatak da su postigli deset pogodaka u Seriji A i da su u tom segmentu izjedančeni sa Pari Sen Žermenom na čelu tabele Liga petice.

U isto vreme, Žoze Murinjo je poboljšao jedno individualno dostignuće - Portugalac je vezao 42 utakmice u Seriji A na domaćem terenu tokom kojih ne zna za poraz. Tako je postao rekorder u eri u kojoj se za pobedu dodeljuju tri boda (sezona 1994/95).

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Kaljari - Venecija 1:1 (1:0)

/Balde 19 - Busio 90+2/

Subota

Salernitana - Đenova 1:0 (0:0)

/Đurić 65/

Torino - Juventus 0:1 (0:0)

/Lokateli 86/

Sasuolo - Inter 1:2 (1:0)

/Berardi 22 penal - Džeko 58, Martinez 78 penal/

Nedelja

Bolonja – Lacio 3:0 (2:0)

/Berou 14, Teate 17, Hiki 68/

Sampdorija - Udineze 3:3 (1:1)

/Striger Larsen 24ag, Kvaljarela 48pen, Kandreva 69 - Pereira 15, Beto 44, Forestijeri 84/

Verona - Specija 4:0 (3:0)

/Simeone 4, Faraoni 15, Kaprari 42, Besa 71/

18.00 (3.80) Fjorentina (3.60) Napoli (2.05)

18.00 (1.48) Roma (4.60) Empoli (7.50)

20.45 (2.30) Atalanta (3.50) Milan (3.25)




tagovi

NapoliFjorentinaDušan VlahovićIrving Lozano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara