Viola dovela zamenu za Blekija Milenkovića: Hrvat kojeg zvezdaši po dobrom pamte

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 14:33

Marin Pongračić novi igrač Fiorentine

Promena trenera i dolazak Rafaela Paladina na klupu je označila i okretanje novog lista u Fiorentini i neke duboke rezove u ekipi.

Klub iz Firence je rešio da se posle sedam godina rastane sa Nikolom Milenkovićem koji je u transferu teškom 15.000.000 evra (uključeni bonusi) otišao u Notengem Forest. Ostala je velika rupa u odbrani koju će pokušati da popuni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić.

Izabrane vesti

On je danas potvrđen kao novo pojačanje kluba iz Firence. Lećeu je plaćen 15.000.000 evra plus 1.000.000 kroz bonuse, dok će on zarađivati manje od Milenkovića – 2.000.000 evra neto po sezoni tokom petogodišnjeg ugovora.

Sjajan je ovo posao Lećeovog sportskog direktora Pantalea Korvina, poznatom po njuhu za mlade igrače ili one kojima su karijere u padu. Pongračić je bio veliki projekat Red Bul Salburga iz kojeg ga dobro pamte zvezdaši. Njegov gest prema Nenadu Krtsičiču je u onom plej-ofu za Ligu šampiona bio jedan od glavnih okidača za crveno-bele da im proradi inat i da zabeleže sada već kultni rezultat u Mocartovom gradu.

Godinu i po kasnije ga je Salcburg prodao Volfzburgu za 9.000.000 evra, ali je tamo ušao u neke sukobe sa trenerom i ljudima u klubu pa je nakon 18 meseci pozajmljen Borusiji Dortmund. Na Vestfalenu je prveo godinu dana bez nekog većeg uspeha, u Volfzburgu nije imao budućnost i tada je regovao Korvino. Na mala vrata ga je doveo u Leće uz dogovor za otkup pozajmice za samo 1.800.000 evra.

Pongračič je rehabilitovao karijeru na jugu Italije, Leće ga je otkupio prošlog leta i sada na njemu debelo zaradio. Hteo ga je i Ren, ponudio 15.000.000 evra, transfer je bio blizu realizacije, ali je Hrvat promenio mišljenje kada je u igru uskočila Fiorentina. Izabrao je da ostane u Italiji i nasledi dugogodišnjeg komandanta odbrane.

On je drugo veliko popjačanje Viole ovog leta. Pre njega je stigao Mojze Ken iz Juventusa za 13.000.000 evra, a velike želje Viole su slovenački vezista Sandi Lovrić iz Udinezea i talentovani Andrea Kolpani za kojeg Monca traži 18.000.000 evra.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Nikola MilenkovićMarin Pongračić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara