Ros Barkli (©Reuters)
Ros Barkli (©Reuters)

Vila se pojačava za elitu proverenim snagama: Povratak Rosa Barklija već dogovoren

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 17:34

Klub iz Birmingema ima usmeno obećanje Lutona o transferu iskusnog veziste

Nakon 41 godine čekanja Aston Vila će se ponovo takmičiti sa najboljim evropskim klubovima. Klub iz Birmingema kao četvrti u Premijer ligi plasirao se u Ligu šampiona, a sada je na redu jačanje tima kako bi izabranici Unaija Emerija pokušali i da budu konkurentni u borbi za drugu fazu takmičenja.

Tim povodom na Vila Parku žele da vrate Rosa Barklija i, po pisanju engleskih medija, usmeni dogovor sa Lutonom o transferu već je postignut, iako se prethodnih dana pisalo o interesovanju Mančester Junajteda za iskusnog vezistu. Završni deo ugovora, medicinski pregledi i Barklijev potpis očekuje se da budu početkom jula. Iskusni fudbaler je u Aston Vili već proveo jednu sezonu, kada je kao pozamljeni igrač iz Čelsija pre tri godine branio boje birmingemskog kluba.

Izabrane vesti

Ovaj tridesetogodišnji fudbaler je tokom svoje karijere igrao dobar fudbal kako za klubove tako i za Englesku reprezentaciju za koju je odigrao preko 30 mečeva. Prošle sezone nije uspeo da pomogne Lutonu da kao debitant sačuva premijerligaški status, ali je individualno bio na veoma visokom nivou. To je i navelo čelnike Aston Vile da pristanu na 5.800.000 evra za Barklija.

Iskusni vezista je željan fudbala na visokom nivou, što potvrđuje njegova nedavna izjava kada je rekao da se uželeo igranja na međunarodnoj sceni.

"Želim da igram u Premijer ligi. Želim ponovo da igram u Evropi. Osećam da ću u naredne tri godine možda i dalje biti u najboljim godinama”.

Dolazak iskusnog veziste za skromnu naknadu bi bio odličan i lukav posao Aston Vile. Klub iz Birmingema je na sličan način doveo i Belgijanca Jurija Tilemansa iz Lestera. Vili su potrebni vezista, bek i napadač, a pored Barklija klub iz Birmingema navodno želi i Čelsijevog Konora Galagera.

Aston Vila mora da pazi na pravilo o profitabilnosti i održivosti uprkos neočekivanim dobitcima od plasmana u Ligi šampiona. Vila je zabeležila gubitak od skoro 140.000.000 evra, pa kako ne bi ušla u problem moraće da radi i na prodaji igrača. Kao primarni odlazak pominje se Filip Kutinjo koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Kataru, a klub bi mogao da napusti i mladi Džejkob Remzi.

Da u Birmingemu imaju velika očekivanja od povratka u Ligu šampiona potvrđuje i to što je klub u ponedeljak potpisao višegodišnji ugovor o sponzorstvu sa čuvenom kompanijom adidas, koja će prvi put u istoriji prozivoditi dresove Aston Vile. Prethodnih godina ekipa je nastupala u opremi britanske firme Kastore.


tagovi

Aston VilaPremijer ligaRos BarkliLuton Taun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara