Džejden Filodžin (©MN Press)
Džejden Filodžin (©MN Press)

Vila kupila nazad Filodžina, Emeri mu obećao minute

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 11:46

Krilni napadač vraća se u Birmingem za 15.000.000 evra samo godinu dana nakon prodaje Halu; Ipsvič ostao praznih ruku

Probao je menadžer Berto Kamačo da podigne cenu Džejdenu Filodžinu fotografisanjem u trening centra Barselone, ali se prilično obrukao jer ga je obezbeđenje izbacilo nakon što im je iz kluba rečeno da nemaju pojma o kome se radi. Želeo je na taj način verovatno da podigne cenu igraču, mada se ispostavilo da nije bilo potrebe. Mladi krilni napadač karijeru će nastaviti u Aston Vili koja je iskoristila ranije dogovorenu otkupnu klauzulu u ugovoru sa Halom i vratila Filodžina u svoje redove.

Sa 12 golova u Čempionšipu prošle sezone 22-godišnji napadač je skrenuo pažnju na sebe. Hteo ga je Ipsvič, u paketu sa Džejkobom Grivsom, ali je povratnik u Premijer ligu bio nemoćan kada se u trku uključio klub iz Birmingema.

Izabrane vesti

Kada je pre godinu dana prodala Džejdena Filodžina Halu za nešto manje od 6.000.000 evra, Aston Vila je u ugovor stavila klauzulu o pravu otkupa igrača za 15.000.000. Tu opciju su na Vila Parku ovog leta i iskoristili, tako da će momak iz Londona ponovo obući dres kluba u kojem je ponikao. Dosad je za prvi tim Aston Vile sakupio šest nastupa.

Pre odlaska u Hal, Filodžin je igrao na pozajmicama u Stouku i Kardifu, takođe u Čempionšipu. Očekuje se da pod vođstvom Unaija Emerija dobije konkretnu priliku da se dokaže u prvom timu svog matičnog kluba.

"Imali smo jako dobar razgovor o mojoj minutaži. Rekao mi je da sam bio dobar prošle sezone tokom priprema i da ću ovaj put dobiti šansu da se nametnem. To će, naravno, zavisiti i od toga kako budem igrao i radio na treninzima", rekao je mladi fudbaler za klupski sajt.


tagovi

Džejden FilodžinAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara