Vetar raspršio snove Srbije, ali je Janković junior zvezda Kupa Australije

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.08.24. | 18:03

Srpski klub iz Melburna skupo koštao gol primljen direktno iz kornera. Sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde i Real Madrida golčinom odveo Južni Melburn u četvrtfinale

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Snove Melburn Srbije da će uspeti da priredi novu senzaciju i plasira se u četvrtinale Kupa Australije raspršio je jak vetar koji je najviše kumovao porazu ovog srpskog kluba od Hjum Sitija (1:0).

Izabrane vesti

Četvrtoligaš Srbija je do tog 55. minuta bila ravnopravan rival domaćinu koji igra u dva ranga višem takmičenju, ali je naizgled bezazleni korner stavio tačku na niz njihovih uspeha koji će ostati zabeleženi u istoriji najmasovnijeg fudbalskog takmičenja na Petom kontinentu.

Fudbaler Hjum Sitija Amir Abdala Junis pogodio je mrežu srpskog kluba direktno iz kornera samo zahvaljujući tome što je njegovu „kiflu“ jak vetar nekontrolisano poneo ka mreži potpuno zatečenog golmana Džeroda Hila i na iznenađenje svih prisutnih završio iza njegovih leđa.

Pokušavao je odvažni tim trenera Željka Popovića da se izvuče iz rezultatskog deficita i da se izbori za produžetke, ali bez uspeha.

Uprkos eliminaciji, ovogodišnje učešće u Kupu Australije ostaće upisano kao najveći podvig najstrarijeg kluba srpske zajednici u državi Viktorija. Srbija je pored plasmana među 16 najboljih, kao jedini predstavnik četvrtog ranga takmičenja, ranije ove sezone uspela da osvoji titulu šampiona u Drugoj Premijer ligi Viktorije i dogodine će se boriti za ulazak u NPL, najjače takmičenje na teritoriji ove australijske države.

I dok Melburn Srbija nije uspela da prođe dalje, jedan od junaka osmine finala Kupa Australije bio je igrač srpskih korena i vrhunskog fudbalskog pedigrea. Marko Janković, sin proslavljenog fudbalera Crvene zvezde i Real Madrida iz osamdesetih Milana Jankovića, najzaslužniji je što se Južni Melburn plasirao u četvrtfinale.

Janković (29) je majstorskim golom sa preko 40 metara, u sudijskoj nadoknadi vremena, odveo klub grčkih iseljenika u samu završnicu takmičenja. Njegovim pogotkom Južni Melburn je sa 3:2 savladao Brizbejn Olimpik i zakazao duel upravo sa Hjum Sitijem koji je izbacio Melburn Srbiju. Zanimljivo da će se ova dva kluba, Južni Melburn i Hjum Siti, sastati dvaput za samo deset dana, pošto će 30. avgusta igrati u polufinalu plej-ofa Nacionalne Premijer lige Viktorije (NPL).

U ostalim utakmicama osmine finala Kupa Australije favoriti su mahom izborili plasman dalje. Vonderersi iz Zapadnog Sidneja su sa 4:0 isprašili Lavove iz Kvinslenda, Adelajd Junajted je na jedvite jade eliminisao Olimpik Kingsvej iz Perta, dok je Melburn Viktori sa 4:0 savladao sidnejski NSW Spirit.

Jedino iznenađenje priredio je Morton Siti Ekselzior koji je izbacio člana A-lige Pert Glori, rezultatom 3:2.

Poznati su i parovi četvrtfinala Kupa Australije, u kojem će igrati samo četiri kluba iz profesionalne A-lige:

Oukli Kenons – Mekartur

Morton Siti – Melburn Viktori

Adelajd Junajted – Vonderers

Hjum Siti – Južni Melburn

Sve utakmice igraju se u sredu, 11. septembra.

Piše: Branko Cvetojević



tagovi

Melburn SrbijaAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara