Džejms Vord Prauz (Reuters)
Džejms Vord Prauz (Reuters)

Vest Hem se prelako odrekao najboljeg izvođača prekida u Engleskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 12:20

Notingem Forest dogovorio dolaske Džejmsa Vord Prauza i Morata

Prebaciće Notingem Forest dvocifren broj pojačanja ovog leta i ceh od 100.000.000 evra. Osmorica su ovog leta stigla na Siti graund, ali su Šumari poslednjeg dana prelaznog roka dogovorili još dva pojačanja - štopera Benfike Morata za 15.000.000 evra (i bonuse), odnosno Džejmsa Vord Prauza koji stiže na pozajmicu iz Vest Hema.

Dakle, Nikola Milenković dobija dvojicu novih saigrača u Notingemu, a čitav tim bi mogao debelo da profitira od dolaska Vord Prauza. Ne samo zbog njegovog snajpera u desnoj nozi koji mu je u poslednjoj deceniji doneo epitet najboljeg izvođača prekida u Premijer ligi, već zbog neverovatnog iskustva u elitnom rangu engleskog fudbala gde je odigrao 381 utakmicu, a iz kojeg proistuču preko potrebni stabilnost i mirnoća.

Izabrane vesti

Vord Prauz je bio nezamenljiv u prošloj sezoni kod Dejvida Mojesa kojem ga je klub doveo za 34.800.000 evra, ali je kod Đulena Lopetegija potpuno izgubio mesto u timu. Na startu Premijer lige odigrao je svega 16 minuta i 29-godišnjem vezisti je postalo jasno da ga u istočnom Londonu ne čeka bitna uloga. Nju je Lopetegi poverio svom letnjem pojačanju Gvidu Rodrigesu, a među Čekićare kao pozajmljeni igrač Pari Sen Žeremena stiže Španac Karlos Soler. Lopoetgi očigledno želi da konce igre na sredini terena konce vuku momci koji pričaju na njegovom maternjem jeziku, a Vest Hem će, ukoliko bude zadovoljan viđenim, moći da kupi Solera za 20.000.000 evra.

Blekiju je stigla konkurencija u odbrani, odnosno kolega po pozicije iz Benfike. Srpski reprezentativac je proteklog vikenda upisao debitantski nastup u Premijer ligi i u tandemu sa Muriljom pomogao Forestu da sačuva mrežu na Sent Merisu protiv Sautemptona. Morato je štoper koji je još 2019. godine stigao u Sao Paula u Benfiku B u transferu vrednom 7.600.000 evra. Dugo se probijao do prvog tima Benfike za koji je odigrao 86 utkamica uz dva gola i dve asistencije, ali nikada nije stekao status standardnog prvotimca.



tagovi

MoratoDžejms Vord PrauzNotingem ForestLetnji prelazni rok 2024Karlos SolerVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara