Vest Hem oplemenio vezni red, na leto pada rekord češkog fudbala

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.01.20. | 18:10

Tomaš Souček zadužio opremu Čekićara

Vest Hem je kompletirao pozajmicu veziste Slavije iz Praga Tomaša Součeka, za koju će Čekićari morati da izdvoje 4.500.000 evra. U ugovoru je ostavljena i opcija otkupa odličnog igrača za sumu od 16.200.000 evra. Ukoliko ona bude arhivirana, biće oboren rekord češkog fudbala u visini transfera.

Dosadašnji je držao Tomaš Rosicki, koji je u januaru 2001. godine prešao iz Sparte u Borusiju iz Dortmunda za obeštećenje od 14.500.000 evra.

Izabrane vesti

Souček bi trebalo da donese značajan kvalitet i raznovrsnost veznom redu Vest Hema, pošto može da odgovori na više zadataka u manevru, što ofanzivnih i kreativnih, što onih defanzivnih
"Mislim da nam Tomaš donosi dosta različit kvalitet, ali najvažnije je da se uuklapa u prfoil igrača kojeg želimo da dovedemo u klub. Mlad je i gladan, ali sa utvrđenim pedigreom i dokazanim talentom. Bio je kapiten Sparte, igrao je na mestu defanzivnog veznog igrača, ali je postigao golova kao da igra polušpica", rekao je Dejvid Mojes.

Souček je stasao u Slaviji, a proteklih šest meseci su mu najbolji u karijeri. Odigrao je 26 mečeva u svim takmičenjima i postigao 12 golova.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara