©Reuters
©Reuters

Vest Hem i Evropa u maju - postaje uobičajena slika

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 22:27

Čekićari savladali Gent posle preokreta (4:1) i obezbedili drugo evropsko polufinale u dve sezone

Prethodne sezone plasmanom u polufinale Lige Evrope Vest Hem je napravio veliki iskorak na evropskoj pozornici, a da rezultat iz prošle takmičarske godine nije puka slučajnost potvrdili su rezultati ovog proleća kada su Čekićari uspeli da dođu do nove borbe za finale, ovaj put u Ligi konferencije. Pošto je eliminisao AEK iz Larnake premijerligaš je ubedljivim trijumfom na domaćem teranu (4:1) okončao i evropsku priču Genta zakazavši dvomeč sa AZ Alkmarom.

Iako su Belgijanci uspeli da na svom terenu u drugom poluvremenu nadoknade zaostatak (1:1), a potom i prvi nađu put do mreže protivnika u revanšu, rafal domaćina brzo je raspršio snove Genta. Gol Antonija u 37. minutu, 11 minuta posle vodećeg pogotka Kujpersa, vratio je rivale u izjednačeni položaj, a rafal čekićara i tri gola u osam minuta srušila su snove gostiju.

Izabrane vesti

Nadu Genta u 26. minutu probudio je gol posle greške rivala. Kontru gostiju poveo je Orban, koji je proigrao Samoisa na desnoj strani, a bek je potom preciznim proigravanjem sa golom spojio Kujpersa. Stralec gola za Gent i u prvom susretu ova dva tima rasplamsao je snove gostiju, ali je euforija utihnula posle kornera koji je izveo Bouen, a Antonio preciznim udarcem glavom sa prve stative pretočio u izjednačenje.

Pogodak za izjednačenje ispostavio se samo kao nagoveštaj potpunog buđenja Vest Hema koji je režirao potpuni preokret na početku nastavka i od 55. do 63. minuta rafalom od tri gola otklonio sve dileme po pitanju pobednika i putnika u polufinale. Ofanzivni pristup Čekićara rezultirao je odličnom šansom za Antonija koji je pogodio prečku, ali je posle VAR analize ustanovljeno da je loptu rukom zakačio Okumu, te je Vest Hem stekao priliku da iz penala stigne do preokreta što je iskoristio Paketa.

Samo tri minuta kasnije Rajs je udvostručio prednost premijerligaša posle impresivne solo akcije. Kapiten Vest Hema oduzeo je loptu i u kontri nanizao dva čuvara potom savladavši golmana gostiju. Sjajan gol Rajsa uticao je da se rasplamsa igra domaćina u potpunosti te je već u 63. minutu Antonio drugim golom potpuno ugasio nade belgijskog kluba.

Do kraja susreta, slavlje domačina moglo je da bude i ubedljivije, ali je Bouenov gol u 71. minutu poništen zbog igranja rukom, dok je pet minuta kasnije golman gostiju uspeo da zaustavi udarac istog igrača iz vrlo dobre pozicije.

Ubedljivom pobedom Vest Hem je zakazao polufinalni dvomeč sa Fjorentinom i drugu godinu uzastopno obezbedio mesto među četiri najbolje ekipe u nekom evropskom takmičenju.

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

AZ Alkmar - Anderleht 4:1 penalima (2:0, 2:0, 2:0) - prvi meč 0:2

/Pavlidis 5pen, 13/

Fjorentina - Leh Poznanj 2:3 (0:1) - prvi meč 4:1

/Sotil 78, Kastrovili 90+2 - Susa 9, Velde 65pen, Sobjeh 69/

Nica - Bazel 1:1 (1:0), 1:2 posle produžetka - prvi meč 2:2

/Labord 9 - Agustin 86, Adams 98/

Vest Hem - Gent 4:1 (1:1) prvi meč 1:1

/Antonio 37, 63, Paketa 55p, Rajs 58 - Kujpers 26/



tagovi

Liga konferencijeGentVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara