Vest Hem gasi požar u defanzivi: Štoper Pari Sen Žermena pred dolaskom u London

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 18:38

Deficit defanzivaca glavna glavobolja za Mojesa, na radaru i Emerson

Prve izazove u novoj sezoni Vest Hem je dočekao sa značajnim kadrovskim problemima i nizom glavobolja u defanzivi, međutim požar u redovima Čekićara mogao bi da ugasi (ili makar lokalizuje) angažman Tila Kerera iz Pari Sen Žermena. Nemački štoper, prema saznanjima Skaj Sportsa želja je premijerligaša koji je sa šampionom Francuske već dogovorio transfer defanzivca za 12.000.000 evra uz određene bonuse.

Dolazak igrača koji se u Grad svetlosti preselio iz redova Šalkea 2018. godine neutralisao bi trenutno deficitarnu poziciju štopera na kojoj je u aktuelnom momentu jedina prava opcija Kurt Zuma. Opcije na poziciji štopera umanjio je transfer Ise Diopa u Fulam za oko 18.000.000 evra, dok su alarm upalili problemi sa povredama. Pre Kerera Vest Hem je defanzivnu liniju pojačao angažmanom Najefa Agerda iz Rena za 35.000.000 evra, međutim povreda zgloba sprečila je debi marokanskog štopera koji će duže vreme biti van konkurencije za tim Dejvida Mojesa, a strateg premijerligaša iz istog razloga ne može da računa ni na Krega Dosona.

Izabrane vesti

Situacija među Čekićarima nije mnogo bolja ni na levom beku s obzirom na to da je Aron Kresvel jedina opcija nakon odlaska Artura Masuakua na pozajmicu u Bešiktaš. Ipak, rešenje se nazire i uz levu aut liniju s obzirom na to da je londonski klub kontaktirao gradskog rivala Čelsi sa ciljem da angažuje Emersona. Prepreku u realizaciji ovog dogovora međutim mogla bi da predstavlja činjenica da je Čelsi spreman isključivo na prodaju i da je u julu negativno odgovorio na Nicinu ponudu koja je predviđala pozajmicu uz opciju otkupa.

Dva poraza na početku prvenstva, od Mančester Sitija (0:2) i Notingem Foresta (0:1), daleko su od planiranog starta za Vest Hem i predstavljaju nagoveštaj da će promene biti neophodne u narednom periodu, a u potrazi za potrebnim pojačanjima Čekićari su i u veznom redu te bi konkurenciju u sredini mogao da pojača Hans Vanken iz Klub Briža. Belgijski klub odbio je inicijalnu ponudu od 10.000.000 evra, ali se očekuje da se pregovori ne završe na tome i da sa Ostrva naprave novi korak u pregovorima.

Podsetimo, Vest Hem je u aktuelnom prelaznom roku već potrošio devetocifreni iznos za angažman pojačanja pošto su među čekićare stigli Đanluka Skamaka, Najef Agerd, Flin Dauns, Alfons Areola i Maksvel Korne.


tagovi

Tilo KererEmersonVest HemPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara