Vladimir Vermezović (©Starsport)
Vladimir Vermezović (©Starsport)

Vermezović priželjkuje povratak u Južnu Afriku

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 16:03

„Imam rešenje za ovo stanje Čifsa“, poručio je nekadašnji trener Partizana

Nije dugo trajala epizoda Vladimira Vermezovića u Sloveniji, posle samo šest meseci je napustio Muru. Od februara je bez posla, a kroz intervju za južnoafrički KickOff se ponudio tamošnjem Kajzer Čifsu.

Reč je o klubu iz Johanesburga koji je već trenirao od maja 2009. do aprila 2012. godine. Sa Čifsima je osvojio Kup Južne Afrike, tako da je navijačima ostao u lepom sećanju.

Izabrane vesti

Poslednjih godina potpunu dominaciju tamošnjim fudbalom je uspostavio Mamelodi Sandauns, koji osvaja titule sa po dvadesetak bodova prednosti u odnosu na rivale. Tako je i ove godine, a Kajzer Čifsi su tek 10. sa skoro pa duplo manje poena u odnosu na šampiona.

Afrikanci su se zato prisetili nekih lepših vremena, kada je velikan iz Johanesburga bio uspešniji. I zato, nametnulo se logično pitanje - da li bi se Vermezović vratio u Južnu Afriku?

Ne bih imao ništa protiv. Imam dobra sećanja iz vremena sa Čifsima. Napravio sam neke greške, kao i svi što ih prave, to su stvari koje se dešavaju u fudbalu. „Sa ovim iskustvom, koje imam iz Južne Afrike, definitivno bih se drugačije nosio sa nekim stvarima. Bolje razumem okruženje. Razumem mentalitet ljudi sa tih prostora. U početku sam imao malo problema, pošto je naš mentalitet potpuno drugačiji, ali kasnije je postalo mnogo lakše“, kazao je Vermezović za KickOff.

Sa Kajzerom se rastao da bi u sezoni 2012/2013 vodio Partizan, a već naredne godine se vratio u Afriku, na klupu rivalskog Orlando Pajratsa. I sa Piratima je osvojio jedan nacionalni kup.

Poslednju titulu Kajzer Čifs je osvojio još 2015. godine, to mu je ujedno bio i poslednji trofej koji je ušao u vitrine. Jedinu koliko-toliko uspešnu sezonu imao je 2020/2021, kada je stigao do finale afričke Lige šampiona, ali tamo ga je zaustavio Al Ahli iz Kaira i lako ga savladao sa 3:0.

U Čifsima je sve podređeno trofejima. Znam, zato što sam bio tamo. Imam rešenje za ovo stanje kroz koje prolaze Čifsi. Naravno, navijači ne bi bili srećni ako ne bismo pobeđivali i donosili trofeje. Kada sam 2009. došao klub je bio u mnogo boljoj situaciji nego sada. Sada izgleda mnogo gore“, iskren je Vermezović.

Ovaj 60-godišnji stručnjak je od povratka iz Afrike vodio samo tri ekipe, Budućnost iz Podgorice, Hatu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Muru.



tagovi

Južna Afrika 1Vladimir VermezovićKajzer Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara