Vensan Kompani (@FCBayern)
Vensan Kompani (@FCBayern)

Vensan Kompani zvanično na Alijanc areni! U Bajernu znaju da je gladan

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 17:32

Ugovor je potpisan do 30. juna 2027. godine, a Barnli će zaraditi fiksnih 10.500.000 evra, a možda i više ako bonusi budu ostvareni

Jurio je Bajern poslednjih nedelja naslednika Tomasa Tuhela, išao rameno, pa glavom kroz zid, ali bi se svaki put odbio nekoliko koraka unazad... I kada je pokušao da ubedi Ćabija Alonsa, probao da vrati Julijana Nagelsmana, čak i kada mu je ideja bila da spreči Tuhelov odlazak. Na kraju, šest, sedam koraka, ili poteza kasnije, doveo je najmanje zvučno trenersko ime sa poduže liste želja.

Jedna od većih prolećnih trenerskih saga je zvanično okončana! Vensan Kompani je novi kormilar na Alijanc Areni. Belgijanac je ozvaničio saradnju sa Bajernom do 30. juna 2027. godine, a nemački gigant će njegovom doskorašnjem klubu Barnliju morati da plati fiksno obeštećenje od 10.500.000 evra i potencijalne bonuse.

Izabrane vesti

Dakle, čovek koji sa popularnim Klaretsima nije preživeo u Premijer ligi imaće ozbiljan izazov da vrati Bavarce na bundesligaški tron. Jasno je da ga u Zabener Štrase čeka prilično snažna fudbalska baza igračima poput Harija Kejna, Džamala Musijale, Serža Gnabrija, Matijsa De Lihta, možda i Leona Gorecke i Jozue Kimiha ukoliko ostanu u klubu, ali će 38-godišnji trener morati da pronađe način da zaustavi spektakularnog Ćabija Alonsa i njegov Leverkuzen.

"Kao trener, morate da se zalažete za principe koje poštujete i kao čovek - Volim posed lopte, da budem kreativan, kao i da budem agresivan i hrabar na terenu. Radujem se najbazičnijim stvarima... Radi sa igračima, građenju tima. Kada je postavljen dobar temelj, uspeh je nužna posledica", rekao je Kompani nakon predstavljanja u Bajernu.

Kada je pre oko nedelju dana obelodanjeno da Roberto De Zerbi napušta Brajton, nemačka javnost je bila uverena da će Italijan biti izbor Bajernovog sportskog direktora Maksa Eberla. Ipak, brzo je stigao demanti, a kroz nekoliko dana, Bajern je intenzirivaro pregovore sa Kompanijem.

"Oduševljeni smo što je Kompani došao u Bajern. Jasno nam je stavio do znanja koliko želi ovaj posao. Kompani je gladan i ima sve što je potrebno. I kao igrač je bio lider u vrhunskom klubu, a sada napreduje kao trener. Želimo kontinuitet na trenerskoj poziciji. Želimo mnogo toga da ostvarimo zajedno", rekao je Eberl.

Kompani je na startu trenerske karijere proveo dve sezone u Anderlehtu (od 2020. do 2022.) sa kojim je plej-of završavao na četvrtom i trećem mestu, odnosno igrao finale kupa, dok je po dolasku u Barnli, već u premijernoj sezoni odveo ekipu sa Turf Mura u Premijer ligu izborivši promociju nakon rekordno malog broja mečeva. U Premijer ligi se nije proslavio, ali će na Alijanc areni imati priliku da popravi utisak.


tagovi

Vensan KompaniBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara