(©Reuters)
(©Reuters)

Venlo poveo, pa razgoropadio PSV (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 22:00

Filipsovci upalili na gurku

Potera za Ajaksom se nastavlja. Nije smeo PSV da prospe bodove kako im Kopljanici ne bi dodatno umakli. Početak je bio traljav, ali se od sredine prvog poluvremena na mašini Rodžera Šmita upalila crvena lampica. Zavijale su sirene Filips stadionom, bio je to poziv na uzbunu i opštu mobilizaciju. Zbio je PSV redove, sabrao se i ubacio u veću brzinu. Položio je Venlo oružje u Ajndhovenu - 4:1

Defanzivci PSV-a bili su u glavnim ulogama. Leva odbrambena strana trasirala je put do pobede. Pokrenuli su se ofanzivci tek kada su Filip Maks i Olivije Boskalja udruženim snagama doneli preokret domaćinu.

Izabrane vesti

Potcenio je PSV ekipu Venla, pa je morao da juri pobedu iz minusa. Nije ozbiljno tim iz Ajndhovena shvatio goste, nonšalantno je ušao u meč i to mu se moglo obiti o glavu da je Venlo za nijansu kvalitetniji. Ovako, gol Arijasa iz 22. minuta samo je razgoropadio domaćina. Poravnao je rezultat PSV preko nemačkog defanzivca Filipa Maksa iz penala. Nije se dalo crveno-belima da do odlaska na veliki odmor pređu u vođstvo, ali su u nastavku za 13 minuta otklonili sve dileme o pitanju pobednika.


I drugi gol izabranici Rodžera Šmita dali su iz prekida. Strelac prvog gola za PSV, Filip Maks, ubacio je loptu iz ugla, a njegov saigrač iz poslednje linije Olivije Boskalji zakucao je loptu u mrežu. Situacija više nije bila bajna po Venlo, slutilo je na četvrti poraz iz poslednjih pet utakmica. Filipsovci su posle brojnih upropašćenih kontri i polukontri jednu okončali kako dolikuje. Izmicao je valjan završni pas ili pak udarac sve do 58. minuta kada je talentovani holandski napadač Kodi Gakpo pogodio na asistenciju Madueke. Tačku na „I“ u nadoknadnom vremenu stavio je Adrijan Fejn, a Madueke, engleski tinejdžer, upisao je drugu asisistenciju.


HOLANDIJA 1 - 14. KOLO

Utorak

Sitard - RKC 2:1 (1:1)

/Polter 45, semedo 90+1 - Stokers 15/

Emen - Utreht 2:3 (2:1)

/Arauho 27, Bernadu 43 - Elija 22, Van Overem 60, Dalmau 75/

PSV - Venlo 4:1 (1:1)

/Maks 35pen, Boskalji 49, Gakpo 58, Fejn 90+2 - Arijas 22/

Tvente - Sparta - u toku



tagovi

EredivizijaHolandija 1VitesePSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara