Dokle više? Verovatno se pita Serhio Aguero
Dokle više? Verovatno se pita Serhio Aguero

Premijerligaši traže nove kazne za Siti: Zbog njih smo svi preplaćivali igrače

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 19:37

Jedino se kategorički odbija izbacivanje iz lige kao jedna od opcija

Svi su se odjednom okomili na Mančester Siti. Građani odlukom Uefe neće igrati evropska takmičenja u naredne dve godine, moraće uz to da doplate i 30.000.000 evra, ali problemi se za mančesterski klub tu ne završavaju, jer su se i klubovi sa Ostrva okrenuli protiv Sitija.

Prema saznanjima Atletika, većina premijerligaša smatra da bi Siti trebalo da snosi posledice i u engleskom prvenstvu, a ne samo u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Ne bune se “zemljaci” samo zbog toga što je Siti prekršio pravila i uz nedozvoljenu prednost uzeo Premijer ligu 2014. i pehare FA kupa 2013. i 2014. godine, već pre svega zato što je novcem šeika Mansura promenio fudbalsko tržište.

Premijerligaši naime smatraju da je je Siti podigao i cene igrača i njihove plate i primorao sve osale klubove da preplaćuju fudbalere.

A kako bi sve Siti mogao da bude kažnjen? Finansijski svakako, oduzimanje bodova nije nezamislivo, dok u one već manje verovatne sankcije spadaju oduzimanje titule iz 2014. pa čak i izbacivanje iz Premijer lige. Tu već klubovi podvlače crtu, ističući da je uprkos svemu “Siti dobar za konkurenciju i brendiranje“ Premijer lige. Ako bi Građani bili izbačeni u niži rang, Premijer liga bi se, opšti je konsenzus, pretvorila u cirkus.

Na istu temu je, inače, za radio Rai 1 govorio i potpredsednik Uefe Mikele Uva podsetivši da odluka o izbacivanju Sitija još nije pravosnažna. Jer…
Čekamo odluku Suda za sportsku arbirtažu koji je kasacioni sud. Što se tiče mogućeg oduzimanja osvojenih nacionalnih trofeja, evropska pravila gotovo nikad nisu identična nacionalnim, UEFA radi na tome da određeni propisi postanu tehnički obavezna u pojedinim ligama“, izjavio je Uva.

Fudbalski savez Engleske radi na ovom slučaju, međutim, prvo želi da sačeka završetak sudskog procesa, u Lozani posle kog će odlučiti koja je kazna najprimerenija za finansijke malverzacije kojima se engleski šampion bavio u prethodnim godinama.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara