Venger i Bajern: Ko je koga zvao, koliko su trajali pregovori, ima li ponude i šta je dogovoreno?

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 11:15

Odmotava se klupko u Minhenu

Hoće, neće, hoće, neće... Priče o Arsenu Vengeru i Bajernu odavno su uzele maha, a kontradiktorne informacije kojima se novinari po Nemačkoj, Engleskoj i ostatku evropskog kontinenta svakodnevno "gađaju" dovele su mnoge u situaciju da više ne znaju ni sami šta je istina, a šta ne. 

Zbog toga se Arsen Venger lično oglasio i bar delimično razrešio dilemu o njegovom mogućem angažmanu na Alijanc Areni. Ono što je definitivno tačno - Venger i vrhuška Bajerna su pregovarali o saradnji. Takođe, nije ništa odlučeno, ni da će čuveni Profesor doći u Minhen, ni da neće. Pregovori su, prema Vengerovim rečima, i dalje otvoreni i aktivni.
“Pre svega moram da kažem da nemam agenta i da niko ne može da pregovara u moje ime. Niko drugi osim mene nije uključen u ovu priču“, razrešio je Venger još jednu dilemu i nastavio:
“Kao drugo, poznajem Bekenbauera, Rumenigea i Henesa 40 godina. Uspeh ovog kluba izgrađen je na neverovatnom strpljenju, stručnosti i iskreno, na zavetu diskrecije i jednostavnosti. Uvek smo imali iskren i otvoren odnos“.

Izabrane vesti

Kako je došlo do priča o Vengeru i Bajernu, ko je koga zvao i ko je s kim pričao?
“Šta se desilo? Moje ime se pojavilo niotkuda i lično nemam nikakve veze s tim“, priča Venger za francusku televiziju beIN Sports i dodaje:
“U Sredu popodne pozvao je Rumenige, ali nisam mogao da se javim. Iz poštovanja, uzvratio sam poziv. On je bio u kolima, išao je na utakmicu protiv Olimpijakosa. O svemu smo bukvalno pričali pet minuta“.

A, šta je Vengeru rekao Rumenige i kakav je ishod razgovora?
“Da su angažovali Flika za trenera u naredne dve utakmice, pošto će za vikend igrati protiv Dortmunda. Pitao me je da li sam ja zainteresovan da postanem novi trener Bajerna. Rekao sam mu: 'Nisam razmišljao o tome, moraš da mi daš nekoliko dana da razmislim'. Odlučili smo da pregovore nastavimo naredne sedmice, pošto sam u Dohi do nedelje uveče“.

Dakle, legendarni francuski stručnjak JESTE u igri za klupu Bajerna i NIJE još odbio ponudu...
“To je jedina istina. Bajern se sada nalazi na prelomnoj tački pošto Henes, inače ključni čovek kluba, odlazi, dok će Rumenige imati još godinu dana ugovora. Budućnost kluba deluje neizvesno, a Bajern je oduvek bio sredina u kojoj se sve radilo diskretno i direktno. Danas je izložen brojnim spekulacijama koje dolaze sa svih strana“, iskreno će Venger.

Sada čekamo narednu sedmicu, da vidimo hoćemo li Profesora videti u novoj ulozi... Dotad će Hans Diter Flik imati odličnu šansu da uzme meru najljućem protivniku u Bundesligi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara