Navijači Venecije (Reuters)
Navijači Venecije (Reuters)

Venecija posle dve godine opet u Seriji A

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 22:53

Kroz baraž i preko Kremonezea u finalu do nove šanse u prvoligaškom društvu

Venecija kao grad ima bitno mesto svetskoj kulturi i istoriji, ali u italijanskom fudbalu baš i ne. Možda se i to promeni…

Istoimeni tim iz grada na vodi je večeras kroz finale plej-ofa u Seriji B izborio novi plasman u elitni rang italijanskog fudbala. U meču za ulazak u Seriju A su savladali Kremoneze 1:0 golom danskog napadača Kristijana Gitkjera koji je letos došao kao sloboan igrač iz Monce.

Izabrane vesti

Tri godine nakon poslednjeg plasman u Seriju A, Venecija je opet u eliti. Tada su čekali 20 godina na elitu, sada je to kraći period i pokazatelj neke stabilnosti u klubu koji od 2019. vode američki vlasnici. Prethodni povratak u Seriju A se završio neslavno i ekspresnim ispadanjem, sada se nadaju da su naučili lekciju.

Trener ekipe je već godinu i po nekadašnji defanzivac kluba Paolo Vanoli, a nosioci igre su uglavnom strani fudbaleri pored Italijana rođenog u Americi Đanluke Busija. Prvi strelac ekipe je bio iskusni finski napadač Joel Pohjanpalo koji je dao 23 gola. Pomenuti Gitkjer ga je ispratio sa 12, sjajno je branio finski čuvar mreže Jese Joronen, a ključni igrač u veznom redu je bio mladi Amerikanac Taner Tesman.


tagovi

Venecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara