Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Veljko Paunović sa Tigresom juri prvi trofej u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 14:02

Novi trener Tigrova bi u nedelju veče mogao da osvoji pehar u Superkupu protiv Klub Amerike posle samo tri sedmice na čelu tima iz okoline Montereja

Posle samo tri sedmice na čelu Tigresa, srpski strateg Veljko Paunović je samo jednu utakmicu udaljen od osvajanja trofeja sa ekipom iz San Nikolasa. Tigres će da odmeri snage sa Klub Amerikom u Superkupu Lige MX u Los Anđelesu (22.30), a meč će da posluži kao nezvanični početak kampanje Aperture 2024, koja startuje narednog vikenda.

Orlovi iz Meksiko Sitija težiće trećoj uzastopnoj kruni u nacionalnom šampionatu, pošto je Amerika osvojila Aperturu 2023. i Klausuru prošlog meseca pobedom nad Kruz Azulom. Usled uzastopnih titula Klub Amerike, Tigres se kvalifikovao na osnovu osvajanja pehara Pobednik šampiona 2023.

Izabrane vesti

Kako bilo, Paunović ceni ovo takmičenje i svestan je značaja meča u Los Anđelesu, kao i da mu služi kao priprema za početak Aperture, kada ga očekuje zvaničan debi u Ligi MX sa novim klubom.

"Uzbuđen zbog utakmice, zahvalan na prilici, jer prethodni rad grupe me je doveo ovde i to je veliki izazov. Dobro smo radili u predsezoni, a tim još raste u pogledu odnosa i upoznavanja. Ekipa se raduje što će takmičenje da počne sada, jer liga počinje naredne nedelje, a predstojeća utakmica je odlična prilika da se traži kohezija za kratko vreme", prokomentarisao je Paunović.

22.30: (2,60) Klub Amerika (3,15) Tigres (2,65)

Oba tima će imati značajne nedostatke, jer im fali nekoliko ključnih igrača zbog Kopa Amerike koja je u toku. Astečki Orlovi će ostati bez paragvajskog dinamičnog veziste Ričarda Sančeza i meksičkog defanzivca Izraela Rejesa, koji su na međunarodnoj dužnosti. Tigres će biti lišen usluga perspektivnog veziste Meksikanca Marsela Floresa i uticajnog argentinskog veziste Gvida Pizara. Očekuje se da će izostanak ovih igrača značajno uticati na dinamiku utakmice.

Poslednjih godina, dvoboji Klub Amerike i Tigresa bolje su prolazili po Orlove. Klub Amerika je neporažena u 12 poslednjih okršaja sa Tigresom, što je niz koji datira od novembra 2019. Amerika je slavila u poslednjoj utakmici sa 2:0 u martu.

SUPERKUP MEKSIKA - FINALE, LOS ANĐELES

Nedelja

22.30: (2,60) Klub Amerika (3,15) Tigres (2,65)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Klub AmerikaTigresVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara