Anhel Romero (©Reuters)
Anhel Romero (©Reuters)

Velikom Korintijansu Kup Brazila ulaznica za Libertadores

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.09.24. | 23:01

Timao noćas (02.00) juri gol minusa (1:2) prtovbi Žuventuda u revanšu četvrtfinala Kupa Brazila. Memfis Depaj je stigao, ali pričekaće na debi u crno-belom

Korintijans i Žuventud se ponovo sastaju u Kupu Brazila, sada u revanšu i odlučujućem meču za plasman u polufinale najmasovnijeg nacionalnog takmičenja koji je na programu noćas (02.00). U prvom četvrtfinalnom okršaju odigranom u Sera Gauči, na stadionu Alfredo Žakoni, Žuve je slavio rezultatom 2:1 i sada mu bi mu bio dovoljan i remi za prolazak među četiri najbolja na turniru. S druge strane, Popularni Musketari su pod velikim pritiskom za ovaj meč, jer im je potrebno da pobede sa dva gola, ili bar minimalnom razlikom kako bi odluku o narednoj istanci doneli kroz penal seriju.

Timau neće biti lako da pronađe put do protivničke mreže, pošto gostujući klub pred ovaj duel ima prednost na semaforu i dobro organizovan odbrambeni sistem. Međutim, agresivan i efikasan taktički stil crno-belog tima na Neo Kumika Areni dajem ih ulogu favorita. Uprkos tome što je nastavio sa dobrim rezultatima u Kupu Brazila i Kopa Sudamerikani, Korintijans se suočava sa problemima u Seriji A. Na tabeli elitnog ranga brazilskog prvenstva, sastav argentinskog stručnjaka Ramona Dijaza se nalazi u zoni ispadanja na kraju 25. kola, sa 25 bodova u kampanji uz pet pobeda, deset remija i deset poraza. Veliku nadu uprava kluba, kao i navijača, polažu u dolazak holandske zvezde Memfisa Depaja, koji bi zvanično trebalo da se pridruži timu ovog meseca.

Izabrane vesti

U Kupu Sudamerikane, ekipa je u prethodnoj fazi, posle izvođenja jedanaesteraca, savladala Red Bul Bragantino i obezbedila plasman u četvrtfinale. U Kupu Brazila, uprkos tome što su izgubili u prvoj utakmici (1:2), uložiće maksimalne napore da preokrenu rezultat pred svojim navijačima na Neo Kimika Areni. U prvoj utakmici protiv Žuventuda, tim iz Sao Paula je igrao sa alternativnim sastavom, dok za ovaj drugi meč verujemo da bi Korintijansi mogli da izađu s najjačim snagama.

02.00: (1,63) Korintijans (3,50) Žuventud (5,50)

Poslednji put ekipa Korintijansa izašla je na teren 1. septembra, kada je pred svojom publikom pobedila Flamengo sa 2:1. Čak i pored toga, ostala je u zoni ispadanja, ali sada ima manje očajnu situaciju, sa zaostatkom od samo dva boda u odnosu na Fluminense i Gremio, koji su odmah iznad crte u sigurnoj zoni. Ipak, ovi timovi imaju manje odigranih utakmica, što bi Musketarima moglo ponovo da zakomplikuje situaciju.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU KORINTIJANSA PROTIV ŽUVENTUDA.

Žuventud takođe nije u dobroj situaciji u brazilskom šampionatu i već je u nizu od tri utakmice bez pobeda u nacionalnoj eliti. U poslednjoj utakmici, u odloženom meču 16. kola Serije A, remizirali su bez golova sa Kujabom u gostima, i sada su na 13. mestu sa 29 bodova, četiri iznad zone ispadanja. Ali tim iz Rio Grande do Sula ulaže snagu u Kup Brazila i u osmini finala eliminisao je Fluminense, aktuelnog šampiona Kopa Libertadoresa, pored toga što je krenuo dobrom pobedom protiv Korintijansa u prvom meču četvrtfinala. Ipak, gol Gustava Enrike u trećem minutu sudijske nadoknade prepolovio je prednost Zelenog tima, ali ono što je najvažnije u revanš duel ulaze sa prednošću, pa makar ona bila i minimalna.

Situacija kluba iz Rio Grande do Sula u Seriji A Brazila nastavlja da se pogoršava. Od pet poslednjih kola, tim je uspeo da pobedi samo jednom, pošto je u ostalim utakmicama doživeo tri poraza rešio uz jedan remi. Ovako loši rezultati akmulirali su ispadanje iz prvog dela tabele i pridružavanje mešovitoj zoni, sve bliže ispadanju u Seriju B.

U tekućoj godini, ova dva tima odigrala su tri međusobna susreta, a Žuventud je u sva tri ostvario povoljniji rezultat, sa dve pobede, računajući i poslednji okršaj, uz jedan nerešen rezultat od 1:1 na Neo Kimika Areni u sklopu 21. kola brazilske Serije A.

KUP BRAZILA – ČETVRTINALE (REVANŠI)

Četvrtak

02.00: (1,63) Korintijans (3,50) Žuventud (5,50), prvi meč: 1:2

02.30: (1,75) Atletiko Paranaense (3,45) Vasko da Gama (4,50), prvi meč: 1:2

Petak

02.45: (2,15) Atletiko Mineiro (3,05) Sao Paulo (3,45), prvi meč: 1:0

02.45: (1,75) Flamengo (3,45) Baija (4,50), prvi meč: 1:0

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKorintijansŽuventudKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara