Velikodušne zvezde ili problem u najavi: Ko šutira penale u Realu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.24. | 12:52

Trebalo bi da je Vinisijus taj, ali novi sistem odabira penaldžija savršeno je jasan

Ogroman kvalitet, ogroman i ego. Jedno bez drugog ne ide i imali smo “milion” prilika da se uverimo u to. I zato se uvek kada neki klub oformi svojevrsni “drim-tim” neko javi da kaže: neće to moći, neko mora i da radi za tolike zvezde. No, prvi potencijalni problem zvezde madridskog Reala rešile su na gospodski način.

Reč je naravno o penalu protiv Betisa, koji je Kilijan Embape pretvorio u konačnih 2:0, ali odmah izazvao i polemiku: ko šutira penale u Realu? Jer do sada je to bio Vinisijus. Sve što je razumno, počiva na principu neprotivrečnosti. Mora da je to mislio Karlo Ančeloti kada je odlučio da promeni plan koji je skovao prošle sezone za udarce sa jedanaest metara.

Izabrane vesti

"Svi su radili dobro i Vini mu je prepustio penal. Bio je veoma altruističan. Za Embapea je važno da postigne gol, ali mi ocenjujemo kolektivni rad", objasnio je italijanski trener na konferenciji za novinare o pitanju koje je ostavio u rukama dvojice igrača. Čini se da ljubaznost i zdrav razum preovladavaju u jedinstvenom timu bez pukotina.

Dakle, novi sistem selekcije Reala funkcioniše savršeno jasno. Brazilac je realizovao prvi u remiju protiv Las Palmasa, a jedanaesterac koji je dosuđen u duelu protiv Betisa, bio je drugi u sezoni. "Kilijane, ti," rekao je Vinisijus svom saigračum kada je Alberola Rohas otišao da proveri potencijalni penal putem VAR snimka. Brazilac je bio jasan i znao je da penal mora biti dosuđen jer je kontakt bio očigledan. Prevario je Ruija Silvu posle sjajnog dodavanja Braima Dijasa i srušen je kada je preostalo samo da je pospremi u praznu mrežu.

A evo šta kaže Embape o odabiru penaldžije

"Stvar je komunikacije, Vini puca prvi, a ja drugi. Šef nam daje obojici slobodu i moramo da budemo inteligentni, da vidimo kako se kreće tok utakmice. Kao što sam rekao prvog dana u svom izlaganju, ja ne želim da forsiram stvari i dođem i uzmem loptu, želim da se sve dešava prirodno. Penali su nešto što ćemo uraditi prirodno", objasnio je Kilijan Embape u miks zoni, nakon što je postigao dva gola koja su mu donela njegove prve ovacije na Santjago Bernabeu.

Vinisijus je pokazao na svog saigrača čim je penal potvrđen, a Brahm Dijas se odmah pojavio na sceni da ohrabri svog saigrača. "Tvoj je red, ti ćeš da ga daš", energično je rekao Španac dok je pokušavao da podrži Kilijana da realizuje penal. Embape je zahvalio saigračima na gestu, uzeo loptu i uputio pravo ka beloj tački. Braim i Vinisijus su zamolili navijače na stadionu da ohrabre Kilijana pre šuta.

"Mislim da je u redu da se odgovornost prepusti obojici. Imaju isti kvalitet da izvode penal i ne želim da biram. I zato što se na utakmici dešavaju mnoge stvari i jedan od njih može da postigne gol i drugi to treba da uradi. Imam potpuno poverenje u njih, kaže Ančeloti.


tagovi

Real MadridVinisijus ŽuniorKilijan Embape

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara