Slavko Vinčić (@Reuters)
Slavko Vinčić (@Reuters)

Veliko priznanje Slovencu: Slavko Vinčić sudi finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 17:08

U najužem krugu bili još Poljak Marčinjak, Holanđanin Makeli i Englez Tejlor

Posle finala Lige Evrope 2022, između Ajntrahta i Rendžersa, Slavko Vinčić podigao je lestvicu ličnih uspeha, pošto će 1. juna na Vembliju suditi finale Lige šampiona, odnosno duel Real Madrida i Borusije Dortmund.

Tako će slovenački arbitar postati drugi iz regiona koji je dobio ogromnu čast Uefe da vodi najznačajniju utakmicu evropskog klupskog fudbala. Prvi je naš Milorad Mažić, koji je imao glavnu reč 2018. u okršaju Real Madrida i Liverpula.

Izabrane vesti

Po pisanju Marke, pored Vinčića u najužoj konkurenciji za ovogodišnji meč u Londonu bili su Poljak Šimon Marčinjak, Holanđanin Dani Makeli i Englez Entoni Tejlor.

Slovenac je ove sezone poverenje Uefe u elitnom takmičenju dobio pet puta, a poslednji meč koji je sudio bio je upravo Borusijin revanš četvrtfinala sa Atletiko Madridom, u kojem je nemački predstavnik slavio sa 4:2. Žuto-crnima iz Dortmunda sudio je i u osmini finala Lige Evrope za sezonu 2017/2018, protiv Red Bul Salcburga u porazu 1:2.

U Ligi šampiona je Vinčić dosad delio pravdu u 31 utakmici. U tekućoj sezoni pored revanša Borusije i Atletika sudio je još Lacio - Atletiko Madrid (1:1), PSŽ - Milan (3:0) i Napoli - Braga (2:0) u grupnoj fazi, a Bajern - Lacio (3:0) u osmini finala.

Slovenački arbitar očigledno je visoko kotiran u Evropskoj fudbalskoj federaciji, ali njegovu karijeru prati i kontroverza iz maja 2020. godine, kada se našao među 35 privedenih u policijskoj raciji na jedan lokal u Republici Srpskoj. Među nekima od uhapšenih pronađeni su oružje i droga, a bilo je i optuženih za prostituciju. Što se tiče Vinčića, ispostavilo se da nije povezan sa pomenutim licima i brzo je pušten iz pritvora, te se iste noći vratio u rodni Maribor.

Ta epizoda iz njegovog života sigurno mu nije prijatna, ali vremenom je pokazao da nije uticala na njegovu sudijsku karijeru.


tagovi

Slavko VinčićLiga šampionaReal MadridBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Real Madrid
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara