Jegor Prucev
Jegor Prucev

Veliko poverenje Vladana Milojevića i tržišni problemi Jegora Pruceva

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 09:56

Šta i koliko Crvena zvezda može da dobije od mladog Rusa?

Bio je to jedan od onih klasičnih dana u Zvezdinoj kancelariji. I kada je IMT izjednačio rezultat preko Francuza Kura bilo je pitanje trenutka kada će srpski šampion slomiti otpor rivala i upisati osmu uzastopnu pobedu u Mozzart Bet Superligi. Teško da je i Vladan Milojević, u sudaru sa Traktoristima, dobio odgovore na neka pitanja, mada je iskusni stručnjak fino izrotirao i uposlio igrača se platnog spiska koji su do sada imali epizodnu ulogu.

Pokazala je utakmica u Loznici da je Gelor Kanga nešto kao smrt i porez za utakmice ovakvog tipa. Uvek dođe po svoje. Više ne može da izdrži evropski intenzitet, ali je sa protivnicima nalik IMT-u dovoljno iskusan da uzme volan u ruke i vozi crveno-bele ka sigurnoj pobedi.

Izabrane vesti

Ponovo se Vladan Milojević odlučio da na modifikovanoj poziciji desnog beka ukaže poverenje mladom ruskom internacionalcu Jegoru Prucevu. I pogodio. Od kada je došao u Crvenu zvezdu nekadašnji mladi reprezentativac Rusije bio je po strani, niko ništa veliko nije očekivao od njega. Mada je, za razliku od zvučno najavljenih pojačanja, bio pod manjim pritiskom. Bio je ona potencijalna bomba koja može da eksplodira, ali i ne mora.

Međutim, ima nešto za Crvenu zvezdu dobro u odnosu Vladana Milojevića i Jegora Pruceva. Trofejni stručnjak je nešto nalik Prucevu na terenu. Vredan i radan. Još kada tome dodamo da je Rus rođen 2002. godine sposoban da igra u jakom intenzitetu, sa izraženim motoričkim sposobnostima, dobijemo podatak da je na prethodna dva meča u Mozzart Bet Superligi odigrao 180 minuta. I po svemu viđenom zaslužio nagradu u vidu gola ili asistencije. Posle njegovog centaršuta Felisio Milson je pogodio stativu u Loznici, kasnije je odlično šutirao sa 16 metara i naterao Vukliša na asistenciju, uspeo je u drugom poluvremenu da Aleksandra Kataija spoji sa golom. Sedam dana ranije digao je publiku na Marakani na noge kada se lažnjakom oslobodio Konatara.

Nametnuo se Rus Vladanu Milojeviću, iako je propustio dobar deo priprema, odnosno preskočio prijateljski turnir u Sankt Peterburgu. Identičnu situaciju imao je i pre 12 meseci, kada je Barak Bahar vršio seču u Ljutice Bogdana.

Nije imao mogućnost da se nametne, pa je odlučeno da ode na pozajmicu u Celje gde je bio jedan od najboljih igrača slovenačkog prvenstva. Celo leto se pisalo o njegovom odlasku, ali Vladan Milojević kao da je nanjušio da bi mogao da se povremeno osloni na njegove motoričke sposobnosti.

„To dete je zaslužilo i ranije šansu. Vredno radi. Hteo sam i ranije da mu dam šansu, ali nije se moglo“, poručio je posle utakmice sa Železničarom Vladan Milojević.

Biće u narednom periodu sigurno u rotaciji Vladana Milojevića nekadašnji član Sočija i Neftohimika, ali je pitanje koliko tržišno može da donese Crvenoj zvezdi u narednom periodu. I to ne iz fudbalskih, nego dnevno-političkih razloga jer zbog poznate situacije u Ukrajini, Rusi nisu poželjni u Zapadnoj Evropi...

To je trenutno najveća mana Jegora Pruceva, mada teško da taj podatak „tangira“ Vladana Milojevića. On dobija šta želi od Rusa rođenog 2002. godine, posebno u periodu kada je Ognjen Mimović povređen.


tagovi

Vladan MilojevićJegor Prucev

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara