(©Reuters)
(©Reuters)

Veliko pojačanje za Splićane: Kalinić se vratio u Hajduk

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 17:17

Golman Aston Vile na Poljud stiže kao pozajmljen igrač

Reprezentativac Hrvatske i golman Aston Vile, Lovre Kalinić, ponovo će obući dres Hajduka. Iskusni čuvar mreže na Poljud dolazi kao pozajmljen igrač engleskog kluba, a pozajmica je dogovorena do 30. juna 2021. godine.

Kalinić se afirmisao u Hajduku, sedam godina je nastupao za Majstora s mora pre nego što se otisnuo u inostranstvo. Hajduk je u januarskom prelaznom roku 2017. godine od transfera Kalinića u belgijski Gent na ime obeštećenja zaradio 3.100.000 evra. Dobri nastupi u Belgiji preporučili su ga Aston Vili, ali se na Ostrvu nije snašao. Usledila je šestomesečna pozajmica u Tuluz, a ni po poratku u Vilu nije uspeo da se izbori za mesto među stativama.

Izabrane vesti

Dok je nastupao za Bile, Lovre Kalinić je postavio klupski rekord. Mreža mu je bila netaknuta 775 minuta, tj. punih osam utakmica zaredom nije primio gol. Za selekciju Hrvatske upisao je 19 službenih nastupa, a jedini trofej koji je osvojio sa Hajdukom, ali i u karijeri, je pehar namenjen pobedniku Kupa Hrvatske za sezonu 2012/13.

Splićani su primorani na potpunu rekonstrukciju tima. Rezultati tokom jesenjeg dela prvenstva bili su ispod svakog nivoa, a nova uprava kluba odlučila je da krene da gradi tim od temelja. Pokušaće Jakobušić da privoli još neko veliko ime da se vrati na Poljud. Velika čistka započeta je tokom jeseni, a nema sumnje da se tokom zime očekuje veliki broj odlazaka, ali i priliv novih igrača. Kalinić se po dogovoru saradnje sa klubom u koji je stigao sa devet godina objasnio šta ga je privuklo da se vrati posle četiri godine.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim predsedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane takođe, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je uprkos tome ogroman klub. Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsednika koji želi da stvori jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osetio pozitivnu energiju, zbog čega se nisam puno dvoumio. Radujem se i srećan sam zbog povratka. Jedva čekam da se priključim ekipi. Treba svi zajedno da zapnemo i počnemo da radimo na velikim stvarima“, rekao je Kalinić.


tagovi

Aston VilaHajduk SplitLovre KalinićZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara