Povređeni Presnel Kimpembe (©Reuters)
Povređeni Presnel Kimpembe (©Reuters)

Veliki udarac za PSŽ pred revanš sa Bajernom: Kraj sezone za Kimpembea

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 08:46

Pobedom u Marselju stavljena je ruka na titulu prvaka Francuske, ali će dalje morati bez sjajnog štopera

Raspoloženi su bili fudbaleri Pari Sen Žermena u velikom derbiju sa Olimpikom. Tandem Mesi - Mbape sjajno je sarađivao i spakovao domaćinima tri gola (3:0) za beg na osam bodova. Šampionska trka u Francuskoj čini se rešenom, iako je do kraja ostalo još 13 kola. Koliko god se opustili u domaćem prvenstvu - a dešava im se to - teško je poverovati da će skupoceni igrači sa Parka prinčeva dozvoliti da prokockaju toliku prednost.

Moćno je delovao PSŽ na Velodromu i to sigurno raduje Kristofa Galtijea, međutim, senku na odlično izdanje njegovog tima i ubedljivu pobedu nad velikim rivalom bacila je povreda Presnela Kimpembea. Stameni štoper morao je da bude zamenjen već u 16. minutu. Sa terena je iznet na nosilima, a crne slutnje su se obistinile - sezona je za njega završena.

Izabrane vesti

Već nakon prvih lekarskih pregleda utvrđeno je da je pokidana Ahilova tetiva i da će Kimpembe morati na operaciju. Potvrdio je to PSŽ u saopštenju za javnost, a L'Ekip dodaje da reprezentativcu Francuske predstoji osam-devet meseci pauze.

Odsustvo 27-godišnjeg defanzivca veliki je udarac za Parižane uoči revanša osmine finala Lige šampiona sa Bajern Minhenom (8. marta u Nemačkoj), u kom Sveci jure gol zaostatka (0:1). Galtije je ove sezone već imao dosta problema sa povredama igrača, a trenutno je van stroja i Nejmar, za kog je pitanje hoće li biti spreman do puta u Minhen.


tagovi

Pari Sen ŽermenPresnel Kimpembe

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara