Stankovićeva poruka Lali: Ne poznajem ni rođenog brata tokom utakmice

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.02.20. | 14:40

„Bio je ljut na sebe, ne na mene“

Od debija do debija. Tako protiču, a tako će prolaziti i naredni dani trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića. Led na klupi srpskog šampiona probijen je trijumfom na Banovom brdu, ali sada je došlo vreme da nekadašnji kapiten prvi put sedne na klupu Marakane kao šef stručnog štaba. To bi trebalo da bude dovoljna motivacija za navijače lidera prvenstva da sutra (18 časova) dobro popune tribine najvećeg srpskog stadiona.

Ne sumnja Stanković u veliku podršku, kao i svoj tim, iako vrlo respektuje znanca iz pionirskih dana, Nenada Lalatovića.
„Znam da istorijski Delije ne mogu da omanu. Oni će biti tu, daće nam veliku podršku. I jao trener mogu da im obećam dobru i zdravu utakmicu. Mi smo tek na početku stvaranja igre. Videli ste to protiv Čukaričkog, jer pokušavam da svih 11 igrača uvedem u igru.  Da li možemo da napredujemo? Verujem da možemo. Rano je da zaključujemo neke stvari. Znam kako Lala igra, i znam da će im biti lakše ako se vrate malo pozadi. Gledaćemo da im oduzmemo dobre stvari, kao što smo to uradili u susretu sa Brđanima“, poručio je Dejan Stanković.

Izabrane vesti

Prilikom susreta sa temperamentnim strategom Novosđana mladi trener Crvene zvezde evociraće uspomene iz dečačkih dana. Čitali ste već kako su Stanković i Lalatović bili članovi čuvene generacije omladinaca.
„Bili smo baš deca. Mnogo vremena smo proveli zajedno. Nismo igrali zajedno za prvi tim, ali obojica smo bili na klupi Zvezde. On kao i ja zna šta je Zvezda. Lala je ovog puta protivnik. Mnogo ga poštujem, jer su sve njegove ekipe izgledale odlično. Vodio je sa sobom igrače koji prepoznaju njegov mentalitet. Ima veliku energiju, ali nema odustajanja. Mi ćemo igrati sa 12 igrača. Nekada Marakana ne uplaši protivnika, ali da vetar u leđama igračima“.

Imao je i indirektnu poruku za Lalatovića.
„Rođenog brata ne bih poznao u  tih 90 minuta. To je sport, tada je pakleno. Posle utakmice se vraćamo u normalu. Ja tako gledam na život i sport. Cenimo ljude koji su nam bliski. Samo stavljamo zarez za vreme meča, u tih 90 minuta“.

Kao igrač Stanković je bio vrlo uspešan protiv Vojvodine.
„Bile su to lepe utakmice. Mnogo igrača iz Vojvodine je došlo ovde. Uvek je bio dobar fudbal… Sada smo dobro spremili utakmicu, gledaćemo njih, ali verujemo u nas. Bilo je dosta dobrih stvari na Brdu, ali bilo je i loših stvari. Pokušavao sam to da ispravim u ovih sedam dana“.

Pokušao je da govori o negativnostima tokom prolećne premijere.
„Možda nemamo iskustvo u kontrolisanju utakmice. Ne možeš stalno da držiš visok intenzitet. Počeli smo da se trkamo sa Čukaričkim. Kontra na kontru. Zameram im što nisu stali na loptu i čuvali je. Ušli smo u trakalicu, stavili smo pod upitnik jednu dominaciju. Biće nam potrebno vreme, mladi igrači moraju stalno da koriste glavu. Moraš da respektuješ sve, od protivnika do samog sebe“.

Jedno od pitanja je glasilo hoće li stranaca biti u Zvezdinoj postavi u sutrašnjem meču. Jednog od kolega je interesovao status Bena koji je bio ljut posle izmene na Brdu.
„Bio je ljut na sebe, ne na mene. Ne ulazim u te polemike. Ne gledam ko je odakle. Odrastao sam u miks svlačionicama i nikada se nisam osećao kao stranac. Tako je i ovde. Sve ih gledam kao grupu. Sigurno je da sutra neće u konkurenciji biti Boaći i Tomane. Isto tako Gajić“.

(FOTO: Stsar sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara