Denil Kastiljo slavi gol (Star sport)
Denil Kastiljo slavi gol (Star sport)

Veliki napredak Kastilja: Nabacio šest kilograma mišića, ima šanse da ostane i za kvalifikacije

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 18:48

Igor Duljaj dočekao Ekvadorca

Posle 118 dana publika je bila u prilici da na delu vidi Franka Kanutea, ispostavilo se da je dočekala Ksandera Severinu posle ne baš pohvalnih izdanja Holanđanina otkako je „pobegao“ iz Beograda (pa se vratio), kvalitetno je posao u odbrani obavio Svetozar Marković, međutim, glavni utisak Partizanove pobede nad Novim Pazarom predstavlja učinak Denila Kastilja.

Na sredini terena stabilan, a u napadu koristan. To je skica za portret Ekvadorca u pretposlednjem kolu Mozzart Bet Superlige, pošto je zbog njegovih poteza klub iz Humske napokon odigrao utakmicu prema zamislima publike. Dobio je, a nije potrošio mnogo živaca navijača. Najviše zato što je Kastiljo servirao loptu Severini za inicijalnu prednost, a u drugom poluvremenu postigao golčinu za potvrdu osvajanja tri boda i pokazao koliko može da bude uticajan na terenu.

Izabrane vesti

Bila je to sjajna sedmica za pozajmljenog vezistu Šahtjora, pošto je na krovu Tržnog centra Stadion prvi put počeo i završio meč od dolaska u srpski fudbal, a onda isto učinio i protiv Novog Pazara. U poslednjih pet kola počeo je četiri utakmice i nije slučajno što je Denil počeo da igra redovno baš u završnoj etapi sezoni. Ne, nije reč (samo) o vremenu potrebnom za prilagođavanje, naročito ako znamo da mu je samo 20 godina, koliko do očiglednog napretka na polju fizičke spreme.

Kako kažu u Humskoj, Kastiljo je za prethodna tri meseca dobio šest kilograma čistih mišića. Došao je u Beograd sa 69, sad je već na 75 i to što je očajao omogućava mu da lakše izdrži napor na treninzima, posledično tome i ritam utakmica, duela na sredini terena, kojih ima na desetine. Kad je došao na pozajmicu iz ukrajinskog Šahtjora Igor Duljaj ga je koristio kao zamenu, ali to što je sad Denil starter tumači se kao zasluga kondicionog trenera Aleksandra Tomića. Prema planu posebno napravljenom za Južnoamerikanca, Kastiljo je stekao mišićnu masu i postao adut Partizana iz drugog plana.

U „Zemunelu“ su posebno zadovoljni njegovim ponašanjem. I kad nije igrao, iako je stigao iz velikog kluba, nije gunđao, niti se žalio na minutažu. Posebno je oduševio članove stručnog štaba načinom na koji upija ideje. Kažu da uopšte nije zahtavan, iako mu je pozicija takva.

Poseban odnos Duljaja i Kastilja (Star sport)Poseban odnos Duljaja i Kastilja (Star sport)


A pozicija Partizana na tržištu uopošte nije toliko loša kao što se isprava smatralo. Kad je Šahtjor prosledio Kastilja crno-belima na pozajmicu saradnja je oročena do kraja ove sezone, bez prava otkupa, jer Ukrajinci imaju sa njim velike planove. Kako se može čuti, zadovoljni su vestima iz Srbije, načinom na koji se Denil razvija, ali još vagaju da li da mu pruže šansu na otvaranju naredne sezone. Sve to otvara nove vidike Parnom valjku koji će pokušati da se dogovori sa Rudarima da centralni vezista ostane još koji mesec. Makar tokom letošnjih kvalifikacija za Ligu šampiona, eventualno i do kraja kalendarske godine.

Pošto i Partizan i Šahtjor imaju nagomilanih obaveza u ovom periodu, razgovori će verovatno biti upriličeni krajem maja. Pozitivan pomak u odnosu na prvu varijantu jeste da prostor za dogovor postoji. Nije tajna, najviše zahvaljujući uticaju Igora Duljaja i njegovom prijateljstvu sa Darijom Srnom, sportskim direktorom Šahtjora. Tako je ekipa iz Humske i dobila igrača više u kadru, a baš na bazi tih relacija ima nagoveštaja da bi Kastiljo mogao da bude na raspolaganju stručnom štabu i za početak naredne sezone, da mu se pozajmica produži. Posebno ako se ima u vidu koliko je sam igrač zadovoljan i da je drugi gol u novoj sredini proslavio trkom u zagrljaj upravo Duljaju.

Prethodno, potrebno je da se još neke stvari u Partizanu definišu.



tagovi

Denil KastiljoFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara