Derbi Sidneja: Senzacije se tamo ne događaju često

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.03.20. | 15:31

Zapadnjaci se bore za plej-of, a nebesko-plavi bi da učvrste lidersku poziciju (09.30)

Derbi Sidneja za dobro jutro. U subotu pre podne na programu je gradski dvoboj u Australiji, u kome učestvuju Vestern Sidnej i Sidnej u okviru 24. kola A lige (09.30). Domaćin je pre mesec dana napravio senzaciju i trijumfovao na terenu nebesko-plavih, ali čuda se ne dešavaju često...

Vonderersi se i dalje bore za mesto u plej-ofu, dok SIdnej želi da što pre osigura lidersku poziciju. Željena 6. pozicija je dva koraka daleko, a do kraja ligaškog dela sezone ima dovoljno vremena. Zapadnjaci po palicom privremenog kormilata Žan Pola de Marinjija uzimaju bodove. Vestern posle 20 mečeva ima 25 bodova na svom kontu i zauzima 8. mesto. Navijači mogu biti zadovoljni rezultatima posle smene trenera i odlaska glavnog trenera Markusa Babela.

Izabrane vesti

Sidnej sa 47 bodova samouvereno vodi na tabeli šampionata Australije. Tim Stiva Korike pokazuje veoma produktivan fudbal i spreman je da odbrani ligašku titulu ove sezone. U gostima je sastav u kojem je jedan od glavnih aduta srpski as Miloš Ninković u tekućem šampionatu ostvario sedam pobeda, remi i poraz. Najbliži rival mu je Melburn Siti na sedam bodova udaljenosti, ali i čak tri susreta više.

Interesantno, Sidnej je bez pobede nad Vestern Sidnejom na tri protekla dvoboja, a čak četiri od minulih pet okršaja okončano je - za Australiju iznenađujuće - sa najviše dva gola.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara