Nemci zakazali nastavak treće lige, u amaterskim rangovima nema auta i igre glavom

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.05.20. | 14:47

Biće uzbudljivo...

U nekoliko jakih evropskih liga (Francuska, Holandija, Belgija) prvenstva su otkazana. Stavljena je tačka na sezonu 2019/20. Fudbalska Nemačka za sada se, kako stvari stoje, najbolje nosi sa korona-krizom (ne računajući Belorusiju koja nije ni prekidala šampionat) i sva je prilika da će Bundesliga i Cvajta krenuti narednog vikenda. Ali to nije sve. Nemci planiraju da završe takmičenje i u trećoj ligi.

Kako danas javlja Kiker postoji načelan dogovor Fudbalskog saveza i klubova da trećeligaši nastave ligu 26. juna.

Izabrane vesti

"Postoji dogovor, čeka se samo zeleno svetlo vlasti, kao u slučaju Bundeslige i Cvajte. Definitivno će se igrati", kazao je potpredsednik DFB-a Ervin Bugar.

BUNDESLIGA - KVOTE

Plan za amaterske rangove tek je u izradi. Za sada je ekipama dozvoljeno samo da treniraju i to pod specijalnim uslovima. Primera radi, nije dozvoljeno diranje lopte rukama, što će reći da nema izvođenja auta na treninzima, a zabranjeno je i igranje glavom.

"Ne vidim problem u tim ograničavajućim faktorima. Naši treneri imaju licence i znaju dovoljno vežbi koje mogu da zamene igru glavom i aute", kazao je za Bild Jup Stikel, predstavnik lokalnog kluba iz okoline Frankfurta.


tagovi

BundesligaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara