Velika šansa za Šaponjića: Kosta povređen, a Atletiko ne može nikog da kupi

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 13:44

U naredna tri meseca bez iskusnog napadača

Kad je odslužio suspenziju iz prošle sezone i otresao se lakše povrede Dijego Kosta jezauzeo mesto u startnih 11 Atletika. Međutim, u poslednjim mečevima Alvaro Morata je morao da ga odmeni, pošto se dalo naslutiti da Kosta ima određenih zdravstvenih problema. Ivan Šaponjić je sve radio i čekao svoju šansu. Bez rezultata. Ali sada bi sve moglo da se promeni...

Madridska Marka naime otkriva da je na testovima utvrđeno da Kostu muči diskus hernija i da sve ide ka tome da će 31-godišnji napadač morati pod nož. Konačna odluka biće doneta u narednih nekoliko dana, ali trenutna procena je da je operacija neizbežna, a u tom slučaju Atletiko bi bez Kosta na period od bar tri meseca.

Izabrane vesti

Ništa se tu neće menjati kad je u pitanju prva postava Dijega Simeonea, Alvaro Morata će ostati na mestu startnog špica, taman se zahuktao i bio strelac na poslednjih šest utakmica Jorgandžija, što u Primeri, što u Ligi šampiona.

Međutim, ne može ni Morata da igra bez minuta odmora, a kako Čolo od napadača na raspolaganju ima još samo Anhela Koreu – koji nije klasična devetka – te Ivana Šaponjića možda bi se otvorio bar minimalan prostor da srpski napadač pokaže šta zna.

A onda, ko zna? Ako bi šansu iskoristio život bi mogao da se Šaponjiću okrene za 180 stepeni. Jer baš juče je Marka objavila da je na stadionu Vanda Metropolitano odlučeno da će Simeone i na proleće igrati sa istih 22 fudbalera koje i sada ima na raspolaganju, pošto finansije ne dozvoljavaju nikakve promene u januarskom prelaznom roku.

Pravila u Španiji naime kažu da uprava Primere odlučuje koliko koji tim – u zavisnosti od prihoda naravno – sme da troši na obeštećenja i plate igrača, a Atletiku je tu već skrckao svojih 500.000.000 evra.

Postoji doduše opcija da se neko prvo proda, pa da se od tih para dovede drugi igrač – uradio je već tako Atletiko kad je januara 2019. doveo Moratu baš zbog Kostine povrede. Međutim, da bi doveo Moratu, čak i samo na pozajmicu isprva, morao je da Želsona Martinsa prosledi Monaku (pozajmica, pa otkup za 30.000.000 evra), a Džonija proda Vulverhemptonu za 20.500.000.

Postoji dakle mogućnost, ali je problem što Atletiko već ima kratku klupu i teško je tu pronaći igrača koji bi mogao da unese ozbiljan novac za ozbiljnog napadača, a da se njegovo odsustvo ne oseti. Takođe, Kosta će se ipak vratiti u februaru i pitanje je da li bi Jorgandžijama išlo u prilog da zbog tri meseca ulaze u ozbiljnu finansijsku zbrku.

Više će se verovatno znati kad Kosta bude operisan i stignu prvi rezultati. Do tad će možda Šaponjić već upisati neki minut. Atletiko će sigurno razmatrati kakve su mu opcije na tržištu. Ali ako se Šaponjić pokaže...


Pogledajte i kladioničarski podkast "Iz keca u dvojku".

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara