Velika preVARa, Siti više nije ni kralj Mančestera! Rašford i Marsijal prekratili muke šampionu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.12.19. | 20:23

Junajted ostvario novu veličanstvenu pobedu i to u gradskom derbiju, Enfild dočekao vesti s Etihada uz oduševljenje - 2:1 (2:0)

Mančester više nije plav, posle mnogo vremena ponovo je obojen crvenom bojom! Nije Siti Pepa Gvardiole više ni bleda senka šampionskog garnizona koji je je dve godine zaredom pregazio konkurenciju i suvereno vladao engleskim fudbalom, a od večeras nije ni kralj Mančestera! Kakav god da je, ovakav Mančester junajted je za Siti trenutno nedostižan. Da, imaće Gvardiola mnogo razloga da bude razočaran i besan zbog konfuznog VAR sistema i potpuno nejasnog kriterijuma jer je ponovo bilo sumnjivih odluka na štetu aktuelnog šampiona, ali kada dobiješ lekciju od gradskog rivala koji godinama gine zbog užasne transfer politike i nedovoljne odlučnosti da se postavi jedan, snažan temelj za dalji razvoj po završetku Fergijeve zlatne epohe, onda poraz ide potpuno na tvoju dušu... Mančester Siti - Mančester junajted 1:2 (0:2).

Izabrane vesti

Šta se desilo s Mančester junajtedom posle remija s Šefildom i Aston Vilom, odnosno poraza od Astane?! Taj i Mančester koji smo videli protiv Totenhema i večeras nalaze se na dijametralno suprotnim krajevima skale! Neprepoznatljivo bolje Junajted izgleda u poslednjih nekoliko dana, toliko da su Totenhem i Siti potučeni kao od šale. I sve uz svojeručni žig dželata Markusa Rašforda! Tri gola u dva derbija nabildovala su samopouzdanje miljenika Ole Gunara Solskjera, ali kako igra po odlasku Romelua Lukakua apsolutno zaslužuje da bude prva violina ovog tima. Kako je terorisao odbranu Totenhema, tako je isto radio ranjivom bedemu Sitija koji i pored svih ulaganja izgleda kao da je od papira, a ne astronomske vrednosti!

Možda je odluka Entonija Tejlora da pokaže na belu tačku u 23. minutu posle oštrog kontakta Bernarda Silve i Rašforda za diskusiju, ali kada je već dosudio kazneni udarac brzonogi ofanzivac je zaslužio da bude taj koji će ga izvesti. I izveo ga je bez greške, iako ga je Ederson provocirao mahanjem rukama i kretanjem po liniji tokom izvedbe.

U tom intervalu od šest minuta između dva gola Rašford je zamalo sam duplirao vođstvo. I to iz dve situacije. Prvo je dodavanje Freda iz prve poslao kraj desne stative, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije zatresao prečku iz lukavog pokušaja s ivice šesnaesterca. Ono što Rašford nije mogao, uradio je povratnik u startnu postavu Antoni Marsijal na asistenciju Danijela Džejmsa i nezgodnog udarca koji je Edersona potpuno razoružao.

Ostatak utakmice jeste mahom pripao Sitiju, ali je Junajted na sve moguće načine, bravurama Davida de Hee i dobrom kolektivnom odbranom uspeo da sačuva pobedu i uzme ceo plen. A, koliko su daleko išla Junajtedova požrtvovanost u odbrani pokazuje detalj iz samog finiša prvog dela, kada je Fred rukom zaustavio centaršut Kajla Vokera, gde sudija Tejlor nije hteo da pokaže na belu tačku iako je bilo elemenata da to i učini. Fernandinjo je s pravom bio ljut, ali mu nije previše pomoglo u smislu promene odluke, jer je Tejlor iz VAR sobe dobio obaveštenje da jedanaesterac nije bio... Zvuči čudno, ali Siti je ove sezone jedan od klubova kojem je sistem video asistencije možda i najmanje išao na ruku... 

Sitijevi napadi do kraja meča isplatili su se tek delimično. Gol je došao tek u 85. minutu kada je rezervista Nikolas Otamendi, koji prethodno morao da odmeni užasnog Džona Stonsa, iskoristio uspavanost Junajtedove odbrane i glavom zatresao mrežu, a vrhunac je došao samo dva napada kasnije kada je De Hea imao odbranu utakmice! Pokušao je Rijad Marez iz stopostotne šanse da matira Španca, ali se on kao mačka izvio i maestralno zaustavio pokušao Alžirca. Ubrzo je Solskjer sve karte bacio na odbranu uvođenjem Tuanzebea i Janga, posle čega je Sitijev napad definitivno utajio...

Svaka čast Pepu Gvardioli za sve što je postigao u karijeri, ali moraće javnosti da objasni zašto letos nije doveo štopera, već potrošio 65.000.000 na “nevidljivog” Žoaoa Kansela, dok Fernandinjo troši ono goriva što mu je preostalo da zakrpi sve rupe u odbrani. Sam to nikako ne može...

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota
Everton – Čelsi  3:1 (1:0)
/Rišarlison 5, Kalvert-Luin 49, 84 – Kovačić 52/

Totenhem - Barnli 5:0 (3:0)
/Kejn 4, 54, Moura 9, Son 32, Sisoko 74/

Votford - Kristal Palas 0:0

Bornmut - Liverpul 0:3 (0:2)
/Okslejd Čembrlejn 35, Keita 44, Salah 54/

Mančester Siti - Mančester junajted 1:2 (0:2)
/Otamendi 85 - Rašford 23, Marsijal 29/

Nedelja
15.00: (2,55) Njukasl (3,20) Sauthempton (2,85)
15.00: (2,75) Norič (3,30) Šefild Junajted (2,55)
15.00: (4,00) Aston Vila (3,60) Lester (1,90)
17.30: (2,75) Brajton (3,00) Vulverhempton (2,80)

Ponedeljak
21.00: (3,60) Vest Hem (3,50) Arsenal (2,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara